Ramazan Bayramına Doğru - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramına Doğru

Ramazan Bayramına Doğru

Siirt Valisi Tutulmaz: "Bugün Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da ve özellikle Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor"

25.07.2014 14:43

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, bugün Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da ve özellikle Gazze'de bir insanlık dramının yaşandığını bildirdi.

Vali Tutulmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlık ve esenlik içinde idrak edilen ramazan ayı sonunda bir Ramazan Bayramını daha karşılamanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Bir milleti kaynaştıran en önemli unsurların başında, milletin değer verdiği, milli ve manevi günlerin önemli bir yer tutuğuna vurgu yapan Tutulmaz mesajında, "Bu manevi ve milli günler, insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, güzel duygu ve düşüncelerin en üst seviyeye çıktığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının katmerleştiği, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı en güzel anlardır" ifadelerini kullandı.

Tutulmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Bayramlar, kaybolan ümitlerin yeşermesi, solan yüzlerin canlanması, kırık kalplerin onarılması, dargınların barışması, hastaların yaşlıların, öksüz ve yetimlerin sevindirilmesi ve yüzlerinin güldürülmesi, her türlü insani ve ahlaki değerin hayata geçirilmesi için bizlere önemli fırsatlar vermektedir. Bu ramazanı Müslümanlar olarak, insanlık olarak maalesef hüzünlü yaşıyoruz. Kalbimiz buruk, gönüllerimiz kırık olarak idrak ediyoruz. Bugün Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da ve özellikle Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu anlamda ramazanı bir bayram gibi yaşamaktan yoksun kalıyoruz. İslam dünyasında yaşanan bu acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını yürekten arzuluyor ve bunun için dua ediyoruz." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement