Ramazan'da Gıda Bağışlarını Uber Taşıyacak - Son Dakika
Güncel

Ramazan'da Gıda Bağışlarını Uber Taşıyacak

Ramazan\'da Gıda Bağışlarını Uber Taşıyacak

Ramazan ayında Uber ve Türk Kızılayı, ihtiyaç sahiplerine el uzatmak için bir araya gelerek, Uber'le Paylaş kampanyasını başlattı.

19.06.2015 15:29  Güncelleme: 15:30

Uber uygulaması aracılığıyla, YEMEK BAĞIŞLA seçeneği üzerinden çağrılacak bir araca, en az 2 adet bozulmayan, konserve veya paket yiyecek veren bağışçılara bir teşekkür kartı verilecek. Uber'le Paylaş üzerinden bağışlanan tüm yiyecekler, Türk Kızılayı tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Teşekkür kartı üzerindeki kodu Uber uygulamasına tanıtan bağışçılar ise 10 TL, 50 TL veya 500 TL değerinde Uber kredisi kazanabilecek.

Yardım kampanyası 17 Haziran'da başladı ve kampanya, Pazar günü 21 Haziran gün sonuna kadar devam edecek. Henüz ilk iki gününde kampanya kapsamında 300 paket bozulmayan gıda toplandı. Bu kampanya, Uber'in 7 Haziran seçim günü 2.000'den fazla seçmeni ve sandık gönüllüsünü ücretsiz taşıdığı "OYVER 15" kampanyasının hemen akabinde gerçekleşiyor. Toplumsal yardımlaşmanın önemini vurgulayan Uber Uluslararası Genişlemeden Sorumlu Direktörü Lokman Kuriş, "Dayanışma ve yardımlaşma ruhunun en güzel hatırlatıcısı olan Ramazan ayında ortak yardım faaliyetimizde Türk Kızılayı'nın gösterdiği gayret ve kararlılığını takdir ediyor ve kendi payımıza düşeni yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

NASIL BAĞIŞ YAPILIR?

Bağış yapmak isteyen kişiler, 17-21 Haziran tarihlerinde 09:00 – 19:00 arası Uber uygulamasını açarak, menüden YEMEK BAĞIŞLA seçeneğini seçtikten sonra bulundukları konuma araç çağırıp, sürücüye en az 2 adet bozulmayan, konserve veya paket yiyecek* teslim edebilirler. Bağışçılar, sürücüden aldıkları sınırla sayıdaki teşekkür kartlarındaki kodu Uber uygulamasında "Promosyonlar" alanına girip 10 TL, 50 TL veya 500 TL değerinde Uber kredisi kazanabilirler.

UBER'İ İLK KEZ KULLANANLAR

Uber'i daha önce denememiş kişiler, https://get.uber.com/go/uberlepaylas sitesinden UBERLEPAYLAS koduyla kaydolduktan sonra uygulamayı indirip hesaplarına girdiklerinde, ilk yolculuklarında 30 TL'ye kadar ücretsiz seyahat edecekler. Uygulamanın nasıl kullanıldığı hakkında "Uber Basics" videosuna göz atılabilir.

YAKINDA UBER YOKSA

Uber, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Kadıköy gibi merkezi semtlere mümkün olduğunca araç gönderecek. Yine de araç bulmakta sıkıntı çekenler, UBERLEPAYLAS yazıp 2868'e SMS göndererek kampanyada yer alabilir. 1 SMS 10 TL bağış, 4 SMS de 40 TL'lik bir Ramazan kolisi bağışına tekabül ediyor. Bağış miktarı cep telefonu faturasına yansıtılacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ramazan'da Gıda Bağışlarını Uber Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement