Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Misafir Edecek - Son Dakika
Güncel

Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Misafir Edecek

Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir'de ramazan hazırlıklarını tamamlayan belediyeler ile sivil toplum kuruluşları, iftar çadırlarında binlerce kişiyi ağırlayacak.

04.06.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir'de ramazan hazırlıklarını tamamlayan belediyeler ile sivil toplum kuruluşları, iftar çadırlarında binlerce kişiyi ağırlayacak.

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki otopark, Emirsultan Meydanı, Görükle içi, Alemdar Mahallesi, Çınarönü Mahallesi, Hamzabey Camisi ve Uludağ Üniversitesi içinde 2 ayrı noktaya kurulacak iftar çadırlarında her akşam 10 bin kişiye iftar verilecek.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 17 ilçede belirlenen toplam 60 bin kişiye gıda paketi dağıtılacak. Bunun yanında her ilçede verilecek iftar yemeklerinde vatandaşların aynı sofra etrafında bulunması sağlanacak.

Nilüfer Belediyesi de her yıl verdiği iftar uygulamasını sürdürecek. Bu yıl 24 mahalledeki iftar programlarında 16 bin kişiye iftar verilecek. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine toplam 8 bin paket erzak dağıtılacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ise "Ramazanda Birlikte Olalım" şiarıyla Yıldırım Bayrak Alanı ve Osmangazi Çarşamba Kapalı Pazar Yeri'nde her gün 2 bin kişiye iftar verecek.

Eskişehir

Eskişehir'de merkez Odunpazarı Belediyesi, ramazan ayı boyunca her gün bin kişiye yemek ikram edecek.

Erenköy mahallesi 2. Arabacılar Caddesi'nde hizmet veren aşevi, yapılan yardımlar ve bağışlar sayesinde ihtiyaç sahibi kişilere ramazan ayında da sıcak yemek dağıtacak.

Orhangazi, 75. Yıl, Emek, Ihlamurkent, Gündoğdu, Erenköy, Vişnelik mahallerinde farklı tarihlerde iftar yemeği vermeye hazırlanan Odunpazarı Belediyesi, bu mahallelerde konserler de düzenleyecek. Büyükdere Mahallesi'ndeki Dumlupınar Öğrenci Yurdu'nun karşısına kurulacak çadırda ise ramazan ayının tamamında iftar verilecek.

Merkez Tepebaşı ilçesi de 50 mahallede düzenleyeceği sokak iftarlarında toplam 100 bin kişiye iftar verecek

Kütahya

Kütahya Belediye Başkanı Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, her gün kent merkezinde yaklaşık 3 bin kişilik iftar sofraları kurulacağını bildirdi.

Gezici iftar sofrasının da olacağını ifade eden Ertaş, şunları kaydetti:

"Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da iftar sofrası geleneğini sürdüreceğiz. Kent merkezinde Gaybi Efendi Mahallesi'ndeki kapalı pazaryerinde her gün yaklaşık bin 500 kişilik iftar sofrası kuracağız. Bunun dışında 65 mahallemizde günde iki mahalle olmak üzere gezici iftar organizasyonları da olacak. Mahallelerimizde düzenlenecek iftar programlarında da yaklaşık bin 500 kişilik iftar sofraları kurulacak."

Balıkesir

Balıkesir'de merkez Altıeylül İlçe Belediyesi, ramazan boyunca toplamda 7 bin 600 kişiye iftar verecek.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ramazan ayı boyunca her gün belirlenen 20 eve 5 kişilik iftar götürüleceğini söyledi.

Bu yıl sadece 1 kez iftar çadırı ve sahur programı düzenleyeceklerini ifade eden Kafaoğlu, şöyle konuştu:

"Ay boyunca toplamda 2 bin 600 kişiye bu şekilde iftar vermiş olacağız. Ayrıca Kuvayımilliye Meydanı'nda sadece 1 güne özel iftar ve sahur programı düzenleyeceğiz. Burada 5 bin kişiye iftar ve yaklaşık 3 bin kişiye sahur vermeyi planlıyoruz. Aynı zamanda ilçe sınırlarımız içinde yer alan bazı camilerimizde teravih programlarımız olacak. Teravih sonrası Osmanlı macunu ile dondurma ikramları yapacağız."

Bilecik

Bilecik'te ise Belediye Başkanlığınca Belediye Kültür Sitesi'nde kurulacak çadırda her gün bin kişiye iftar verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Misafir Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement