Reza Zarrab'ın 'Reddi Hakim' Talebi Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Reza Zarrab'ın 'Reddi Hakim' Talebi Reddedildi

Reza Zarrab\'ın \'Reddi Hakim\' Talebi Reddedildi

ABD'de yargılanan iş adamı Reza Zarrab'ın 'reddi hakim' talebi, davaya bakan Yargıç Richard Berman tarafından reddedildi.

30.09.2016 00:11  Güncelleme: 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ebru Gündeş'le olan 6 yıllık evliliklerini bitirme kararı alan Reza Zarrab'a bir kötü haber daha. Kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme suçlamaları ile New York'ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab'ın 'reddi hakim' talebi, davaya bakan Yargıç Richard Berman tarafından reddedildi.

ZARRAB REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Reza Zarrab, Türkiye'de bir hukuk konferansına katıldığı için Yargıç Richard Berman'ın tarafsız olamayacağı gerekçesiyle 'reddi hakim' talebinde bulunmuştu.

Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, Zarrab'ın Yargıç Richard Berman ile ilgili savlarının hiçbir temele dayanmadığını savunmuş 'Yargıç Berman, New York'ta görülen ilk duruşmada, İstanbul'da bir hukuk konferansına katıldığını kendisi dile getirdi.

Zarrab ve savunma ekibi de bunu bildiklerini, bu durumun yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını etkilemeyeceğine inandıklarını kendileri dile getirdiler. Aradan 4 ay geçtikten sonra, 'reddi hakim' talebinde bulunmanın hiçbir dayanağı yoktur' diyerek, 'reddi hakim' isteğinin geri çevrilmesini istemişti.

Reza Zarrab'ın 'Reddi Hakim' Talebi Reddedildi

EŞİ DE BIRAKIYOR

Tutuklu Reza Zarrab, bir hafta önce de eşi Ebru Gündeş'in kendisinden ayrılmak isteğini açıklamıştı.

Zarrab'ın açıklaması şöyle:

"13.09.2016 itibariyle eşim Ebru Gündeş avukatı aracılığı ile tarafıma boşanmak istediğini iletmiş olup akabinde de süreci derhal sonlandırmak üzere yine avukatı aracılığı ile üzerimde baskı uygulanmış ve son olarak da 23.09.2016 tarihinde boşanma vekaletnamesini tarafıma göndermiş bulunmaktadır.

İçerisinde bulunduğum bu sıkıntılı sürece rağmen eşimin boşanma kararını saygıyla karşıladığımı kamuoyuna bildiririm. Saygılarımla."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reza Zarrab'ın 'Reddi Hakim' Talebi Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement