Roboski'de Çatışma Çıktı İddiası - Son Dakika
Güncel

Roboski'de Çatışma Çıktı İddiası

Roboski'de güvenlik yolu yapımı nedeniyle PKK ve asker arasında çatışma çıktığı iddia edildi. Köylüler de sınırda oturma eylemi yapıyor.

24.02.2014 12:22  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasındaki sınırda yer alan Beyaztepe ve Karaçalı bölgelerindeki güvenlik yolu yapımı nedeniyle bir süredir devam eden gerginliğin ardından bugün PKK'lılar ve askerler arasında çatışma çıktığı iddia edildi. Haberi duyuran DİHA ayrıca Roboski köylülerinin sınır bölgesine yürüyüşe geçtiğini de duyurdu.

SINIRDAN TACİZ ATEŞİ

Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak sınırında güvenlik yolu yapım çalışmaları nedeniyle sınırdan taciz ateşi açıldı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN ANINDA KARŞILIK

Edinilen bilgiye göre, Türkiye-Irak sınır bölgesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alanında yer alan Karaçalı üs bölgesindeki yol yapım çalışmalarını sürdüren işçilere ve güvenlik güçlerine yönelik Irak sınırından taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçleri taciz ateşine anında karşılık verdi.

KÖYLÜLERDEN OTURMA EYLEMİ

Öte yandan, güvenlik yolunu protesto etmek amacıyla oturma eylemi yapmak isteyen aralarında BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da yer aldığı grup sınırda toplandı. Taciz ateşi nedeniyle oturma eylemi yapmayan grubun sınırda bekleyişi sürüyor.

Köylüler, askerlerin iş makineleriyle birlikte bölgeden çekilmesini isteyerek, güvenlik güçleri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da askerlerle bir süre görüştü. Sarıyıldız, askerlerin bölgeden çekilmesini isteyerek, gerginliğin tırmanmamasını istedi.

"GÜVENLİK YOLU, KAÇAKÇILIĞI ENGELLEYECEĞİ İÇİN İSTENMİYOR"

Uludere Kaymakamı Murat Karasu AA muhabirine, Ortasu köyü yakınlarındaki Irak sınırında güvenlik yolu yapım çalışmalarında görev alan işçiler ve onların güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine 2-3 gündür Irak sınırından taciz ateşi açıldığını anımsattı.

Irak sınırından bugün de işçilere ateş açıldığını ifade eden Karasu, şöyle konuştu: "Güvenlik güçleri de anında karşılık verdi. Olayda ölen ya da yaralanan yok. Yol yapım çalışmasına güvenlik nedeniyle ara verildi. Güvenlik yolu kaçakçılığı engelleyeceği için istenmiyor. Bazı kişiler güvenlik yolunun sınırdaki kaçakçılığa engel olacağı için yapımına karşı çıkıyor. Bugün de 150 kişilik bir grup, çalışmaların yapıldığı bölgeye gitmeye çalıştı."

Önceki gün de güvenlik yolu yapım çalışması yürüten iş makinelerine roketli saldırı düzenlenmiş, iş makinesi yakınlarında güvenlik önlemi alan bir uzman çavuş hafif yaralanmıştı.

Roboski\'de Çatışma Çıktı İddiası
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Roboski'de Çatışma Çıktı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • turnthepage: Roboski dediğiniz yer neresi ya? Yıllarca o bölgelerde yaşamış biri olarak Bu ülkede öyle bir yer olduğunu bilmiyorum. Siz ulusal basında hizmet veren objektif kalmak zorunda olan bir haber sitesisiniz. Uludere diyin şuna. Pozitif ayrımcılık yapmayın. Başkalarının ağzından konuşmayı bırakın. 71 60 Yanıtla
  • sade vatandaş: klavye başındaki bölücü çapulcular yine üşüşmüş buraya...sizde haklısınız nerde tansu çiller gibi başbakan nerde ah o olaydı ahhhhh....hangi delige kaçardınız ki bilmem 18 83 Yanıtla
  • vatan: vurun hainleri inlerinde 39 16 Yanıtla
  • sezgin aykan: robaski nerden çıktı. bin yıllık ulu dere ne zaman robaski olmuş. burası rusyamı hemşerim burası TÜRKİYE TÜRK yurdu.aklınızı başınızı alınız 38 10 Yanıtla
  • SIRNAK73: Ya Millet Donunu Kaybetse PKK,den Bilecekler)) 13 34 Yanıtla
  • pkkkkkkkkk: yav bu vurun öldürün diyen salak malar 40 yıldır nerdeydiniz soruma cvp istiyorum ama 34 7 Yanıtla
  • sade vatandaş: hala birileri çıkıpta açılım diyor ya hala açılım baltalanyor diyor makum parti başkanı 30 marttan sonra özerklik ilan edecegiz diyor körmüsnüz be kardeşim ne açılımı ha ??? akiller nerde çok merak ediyorum ha hani özerlik yoktu ? yine kandırlı vatandaş geçmiş olsun türkiyem geçmiş...bölünme yolunda hızla ilerliyoruz...... 29 8 Yanıtla
  • osman: DIYECEK BIR SOZUM YOK BENDE BIR TURKUM AMA TURK MILLETI MAL OLDU . 13 23 Yanıtla
  • AMEDLI2I: korkmayın askere bişey yapmazlar telaşa gerek yok :) 19 14 Yanıtla
  • asdcasdcas: bence dağda boşuna terörist aramasın asker teröristler zaten büyük millet meclisinin içine bile girmiş adı BDP oraya koy bombayı yada vur hepsini terörin y gitti şerefsiz bdp ALLAH belasını versin onların 24 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement