Ruhun Dansı Gösteri Topluluğu Ankara Yolcusu - Son Dakika
Yerel

Ruhun Dansı Gösteri Topluluğu Ankara Yolcusu

Ruhun Dansı Gösteri Topluluğu Ankara Yolcusu

'Ruhun Dansı' gösteri topluluğunun Orman Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 175. yılı dolayısıyla düzenlenen programda sahne alacağı bildirildi.

11.06.2014 13:03  Güncelleme: 12:58

Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği'nin (AKSAM) önemli projelerinden biri olan 'Ruhun Dansı' gösteri topluluğunun Orman Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 175'nci yılı dolayısıyla düzenlenen programda sahne alacağı bildirildi.

Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarıyla Afyonkarahisar'ın adını ülke çapında duyurmaya devam eden AKSAM, Ruhun Dansı gösterisiyle Ankara'da sahneye çıkacağı kaydedildi. Orman Genel Müdürlüğü'nün 175'nci kuruluş yılı programında sahne alacak olan Ruhun Dansı ekibinin, son hazırlıklarını tamamladıkları belirtildi. Ankara bir otelde 16 Haziran'da gerçekleşecek programa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere birçok bakan ve milletvekilinin katılmasının beklendiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da programa davet edildiği kaydedildi.

AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, konu ile ilgili yaptığı açılmasındaRuhun Dansı'nın yola yeni çıktığını belirterek hedeflerinin çok daha büyük organizasyonlarda yer almak olduğunu ifade etti. Başkan Alimoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Ruhun Dansı gösterisi Anadolu toprakları üzerindeki inanç birliğini çok güzel bir şekilde anlatan muazzam bir proje. Daha önce farklı yer ve şehirlerde sahnelenen gösterimizle Orman Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 175'nci yılı programında yer alacak olmak bizim için büyük bir gurur. Afyonkarahisar'da Ruhun Dansı'nı izleyen Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler gösterimizi ayakta alkışlamışlardı. Ankara'da da beğeniyle izleneceğini umuyoruz."

Eğitmenliklerini Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Görevlileri Can Kay ve İlker Baygül'ün yaptığı ekipte dansçılar, semazenler, kasidehanlar ve teknik personelle beraber yüzden fazla kişi görev aldığı belirtildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ruhun Dansı Gösteri Topluluğu Ankara Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement