Rusya Büyükelçiliği Önünde Bayırbucak Protestosu - Son Dakika
Güncel

Rusya Büyükelçiliği Önünde Bayırbucak Protestosu

Rusya Büyükelçiliği Önünde Bayırbucak Protestosu

Memur-Sen Konfederasyonu gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları ve katliamları kınamak için sahaya indi.

24.11.2015 14:16

Memur-Sen Konfederasyonu gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen, Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları ve katliamları kınamak için sahaya indi. Türkiye'nin 7 bölgesi 81 ilinde yapılan eylemlerin Ankara'daki adresi Rusya Büyükelçiliği oldu. Eylemlere Memur-Sen'e bağlı sendikalardan tam destek geldi.

Genç Memur-Sen üyeleri, eş zamanlı düzenlediği kitlesel eylemlerde Bayırbucak'ta yaşatılan zulmü, Esed rejimini ve Rusya'yı sık sık "Zalimlerin Karşısında, Direnişin Yanındayız, Bayırbucak Ebedi Ocak, Bayırbucak Sahipsiz Değildir, Zalim Rusya Suriye'den Defol" sloganlarıyla protesto etti. Ellerinde, "Zalimlerin Karşısında, Direnişin Yanındayız, Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek, Suriye Halkı Yalnız Değildir, Yaşasın Suriye Direnişimiz, Silahlar Sussun Çocuklar Büyüsün" yazılı dövizlerle elçilik önüne gelen Genç Memur-Sen üyeleri, zulme tepki gösterdi.

Ankara'daki eylemde Rusya Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, kamuoyuna çağrıda bulunarak, Bayırbucak'ta yaşatılan zulme tepki gösterilmesi çağrısında bulundu.

Grup adına açıklama yapan, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, "Bugün mazluma sahip çıkma günü. Bugün Esed'e, Putin'e, DAEŞ'e, İran'a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere ve vahşilere karşı olduğumuzu haykırma günü.

Genç Memur-Sen olarak, insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün buradayız.

İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle birlikte olduğunu, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

"Zalim Rusya'yı, Katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz" diyen Beyhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz

Genç Memur-Sen olarak, Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz."

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rusya Büyükelçiliği Önünde Bayırbucak Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement