Rusya'dan Flaş 'Türkiye' Kararı - Son Dakika
Dünya

Rusya'dan Flaş 'Türkiye' Kararı

Rusya\'dan Flaş \'Türkiye\' Kararı

Rus havayolu şirketlerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Türkiye uçuşlarını askıya aldıkları bildirildi.

16.07.2016 13:17  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus havayolu şirketlerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Türkiye uçuşlarını askıya aldıkları bildirildi.

Gelişmeyi duyuran Reuters, haberi Rus TASS ajansına konuşan Rusya Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine dayandırdı.

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin seçilmiş siyasi yönetimiyle halklarımızın yararına, birlikte yapıcı çalışmaya hazır olduğumuzu dile getiriyoruz" denilmişti.

Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Türkiye Cumhuriyetinde yaşanan son olaylar bizde derin kaygı ve tedirginlik yaratmıştır. Türkiye'de mavcut terör tehditleri ve sınırlarına yakın bölgede silahlı ihtilafın yaşanmasına (Suriye kastediliyor) dün geceki olayların da eklenmesi bölge ve uluslararası güvenlik açısından ciddi tehlikeler yaratmıştır. Bu bağlamda Türkiye yönetimi ve halkına itidal çağrısı yapıyoruz. Mevcut problemleri kan dökülmeden, anayasal düzen çerçevesinde çözmeye davet ediyoruz. Rusya olarak Türkiye'nin seçilmiş siyasi yönetimiyle halklarımızın yararına birlikte yapıcı çalışmaya hazır olduğumuzu dile getiriyoruz. Ayrıca terörizm gibi uluslararası problemlerin bertaraf edilmesinde işbirliği yapmaya hazırız. Şu anda Rusya Dışişleri Bakanlığı olarak Türkiye'de bulunan vatandaşlarımızın güvenliği hususunda çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'deki diplomatik temsilciliğimzde kriz merkezi kurulmuştur. İstanbul havalimanında nobet tutan diplomatlarımız vatandaşlarımıza gerektiğinde yardımcı olmaya hazırdır".

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Rusya'dan Flaş 'Türkiye' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement