SAGİAD'ın 18. Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

SAGİAD'ın 18. Genel Kurulu Yapıldı

SAGİAD\'ın 18. Genel Kurulu Yapıldı

CİĞER: "TUSKON, tüm Dünya ülkelerinde ve Türkiye'de yakından takip edilen ve merak edilen bir sivil toplum örgütüdür…"

30.12.2013 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelebi: "SAGİAD olarak, 8500'ün üzerinde çalışanımız her yıl 250 Milyon TL'ye yakın ciromuz ile bizler Sakarya'da global düşün, lokal uygula prensibinin simgesi olmaya var gücümüzle çalışıyoruz…"

ALİŞAN: "SATSO ve SAGİAD'a sahip çıkarak, SESOB'un çatısı altında güç birliği yapalım…"

CİĞER: "TUSKON, tüm Dünya ülkelerinde ve Türkiye'de yakından takip edilen ve merak edilen bir sivil toplum örgütüdür…"

SAGİAD'ın 18. Genel Kurulu yapıldı

SAGİAD'ta Ali Hacıeyüpoğlu dönemi

SAGİAD'ın 18. Olağan Genel Kurulu, SATSO Salonu'nda gerçekleşti. Mevcut Başkan Vecdi Çelebi'nin bayrağı devr ettiği kurulda, Ali Hacıeyüpoğlu, SAGİAD'ın yeni başkanı oldu.

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu'na (MARİFED) bağlı olarak 22 yıldır faaliyet gösteren Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'nin (SAGİAD) 18. Olağan Genel Kurulu, SATSO Salonu'nda gerçekleşti. 2008 yılından beri başkanlığını yürüttüğü Vecdi Çelebi'nin tekrar aday olmadığı genel kurulda, bayrağı Ali Hacıeyüpoğlu'na devr etti.

Vasıf Bayram'ın Divan Başkanlığını, Ayhan Genç ile Hakan Arslan'ın da divan katipliğini yaptığı genel kurula; TUSKON Başkan Vekili ve MARİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ciğer, SESOB Başkanı Hasan Alişan, TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik, SASİAD Başkanı Aydın Bahar, SATSO Başkan Yardımcısı Nadir Öztürk ile çok sayıda işadamı katıldı. SAGİAD'ın Ali Hacıeyüpoğlu Başkanlığı'ndaki 2014-2016 Yeni Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu: " Adem Yıldırım, Ali İhsan Ayas, Davut Uzun, Gökhan Aygen, Kadir Karavil, Kıvanç Sertel, Savaş Yıldırım ve Ünal Ünalan." Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: "Adnan Menderes Albayrak, Hüseyin Kav, Zafer Kanıtoğlu, İlhan Aydın, Hüsnü Üzülmez, Hakan Arslan, Ahmet Genç, Ayhan Genç ve Ömer Özsoy." Denetle Kurulu Asil Üyeleri: "Kadir Sayın (Başkan), Nurullah Sayar ve Fehmi Öztoprak." Denetle Kurulu Yedek Üyeleri: "Yalçın Tabanlı, Mustafa Çakır ve Adnan Şimşek."

"SAGİAD 8500'ün üzerinde çalışanı ile ilimizde ekonomisine katkı bulunuyor"
Kongrede ilk konuşmayı yapan SAGİAD eski Başkanı Vecdi Çelebi, Sakaryalı işadamları olarak SAGİAD'ın bir parçası olmaktan dolayı onur duyduklarını ifade ederek, 1992 yılında 11 girişimci işadamının Sakarya'ya sığmayan enerjileri ile kurulan SAGAİD, belki o yıllar için bir arzudan öte görünmemekte idi. 11 girişimci, 5 yıl sonra 50, 10 yıl sonra 150 işadamı oldu. Bu birliktelik Türkiye'de diğer şehirlere ve ilçelere örnek oldu. Birçok işadamı derneği kendilerini SAGİAD'ı örnek alarak faaliyete başladı. 2005 yılında MARİFED'in kurulmasına SAGİAD öncülük etti. Bir yıl geçmeden bu federasyon girişimi Türkiye'nin en aktif ve yaygın konfederasyonu olan TUSKON'u oluşturdu. SAGİAD 22. yılına girdiğimiz 2014 yılında 500'ü aşan üyemiz Akyazı ve Hendek temsilciliklerimiz ile ilimizde ekonominin adım attığı her yerde olmaya gayret gösteriyoruz. 8500'ün üzerinde çalışanımız her yıl 250 Milyon TL'ye yakın ciromuz ile bizler Sakarya'da global düşün, lokal uygula prensibinin simgesi olmaya var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

"Sakarya'mız artık takdir edilen bir şehirdir"

SATSO Başkan Yardımcısı Nadir Öztürk ise konuşmasında, Türkiye'nin 2023 ekonomik hedeflerine ulaşmak için kararlı adımlar atmayı sürdürdüğünü ifade ederek; "SAGİAD kardeşlik ortamının, bir ve beraber olmanın güzel örneklerini sergilemiştir. Kaliteli eğitim, sıfır hata politikası ile üretim, güçlü istihdam ve ihracat artışı ile Sakarya'mız artık takdir edilen bir şehirdir. Şehrimiz ihracat artışında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90'ların üzerinde artış göstererek, zirvede yer almıştır. Bu başarıda şehrimizin değerli kurumu SAGİAD'ın katkısı büyüktür. Sorumluluk bilinciyle, risk alarak yatırım yapmayı sürdüren, şehrimiz ekonomisine değer katan, huzurun ve barışın şehri güzel Sakarya'mızın büyüme sürecini hızlandıran tüm işadamlarımızı kutluyorum" dedi.

"Gelin SESOB çatısı altında güç birliği yapalım"

SAGİAD üyelerini SESOB'ta birlikte hareket etmeye davet eden SESOB Başkanı Hasan Alişan, "SAGİAD'ı kutluyor ve çalışmalarını yakından takip ediyorum. Sizler çok zorluklar içerisinde ticaret yapıyorsunuz. Bunu yaparken de SAGİAD'ın altında sosyal anlamda da birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, çalışmalarınızı başarıyla sürdürüyorsunuz. Bizde SESOB olarak 1.1.2014 itibariyle seçimlerimizi yapmaya başlayacağız. Sizlerde gelin SESOB'ta gruplarımızda görev alıp, Sakarya ticareti için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim. Ticareti siyasilerin eline bırakmamalıyız. Gelin SATSO ve SAGİAD'a sahip çıkarak, SESOB'un çatısı altında güç birliği yapalım. Biz SESOB olarak, her zaman SAGİAD'ın da yanındayız" diyerek, çağrıda bulundu.

"Sakarya teknoloji üretmeye doğru giden bir ildir"

Sakarya'nın tarımı, ekonomiye katkısı ve Ankara ile İstanbul'a yakınlığı ile önemli ve şanlı bir il olduğunu dile getiren TUSKON Başkan Vekili ve MARİFED Başkanı Ahmet Ciğer, "Sakarya, 1999 Marmara Depreminin yaralarını sarmayı başarmıştır. Türkiye 2023 hedefine doğru ilerlemektedir. Türkiye eski Türkiye değildir. Türkiye sivil toplum örgütleriyle ekonomisiyle daha ileriye gitmektedir. Her zaman birlik ve beraberlik içersinde olup, doğru yolda kalmalıyız. TUSKON, tüm Dünya ülkelerinde ve Türkiye'de yakından takip edilen ve merak edilen bir sivil toplum örgütüdür. Sakarya, tarımı dışında büyük sanayi kuruluşlarına sahip bir il olup, Sakarya teknoloji üretmeye doğru giden bir ildir. Sanayi & Üniversite işbirliğini genişletelim. Biz teknolojiyi üretemediğimiz sürece kalkınmamız mümkün değildir. Biz makinalarımızı yurt dışından almayı değil, kendimiz üretmeliyiz. Yurt dışına açılıp, özellikle Afrika bölgesine yatırım yapmalıyız. Türkiye kendi KDV'li ürünü ile Avrupa'ya açılmalıdır" dedi.

Kongre; Tunç Özuğurlu, Davut uzun, Adem Yıldırım, Çetin Çınar, Gökhan Ayhgen ve Ünal Ünalan tarafından okunan"2013 yılı faaliyet raporunun okunması ve onaylanması. Mali Raporunun okunması ve onaylanması. Denetim kurulu raporunun okunması ve onaylanması. Tahmini bütçesinin görüşülmesi ve onaylanması. Tüzük değişikliklerin görüşülmesi ve onaylanması. Yönetim ve Denetleme Kurullarının seçimi Gerekli hallerde taşınır ve taşınmaz malların alınması ya da satılması için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi. Federasyon ve Konfederasyona delege seçilmesinde yönetim kuruluna yetki verilmesi. Yıllık aidatın belirlenmesinde yönetim kuruluna yetki verilmesine" ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SAGİAD'ın 18. Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement