Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Cumhuriyet üzerinden geçinenlere pirim verirseniz Büyük Önder'e yanlış yapmış olursunuz" dedi.

09.02.2013 19:44

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Cumhuriyet üzerinden geçinenlere pirim verirseniz Büyük Önder'e yanlış yapmış olursunuz" dedi.

Müezzinoğlu, Uzunköprü'de bir düğün salonunda partililere yönelik yaptığı konuşmada, Edirne'nin ilçeleriyle birlikte kalkınacağını söyledi.

Türkiye'nin kalkınmasına Edirne'nin büyük katkı sağlayacağını belirten Mehmet Müezzinoğlu, ülke olarak birlik ve beraberlikle başarının elde edileceğini ifade etti.

Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Allah bize Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyet seviyesi yolculuğunda güç kuvvet versin. Bu yolculukta ona layık olmayı nasip etsin diyorum. Ömrümün hiçbir safhasında bu milletin bu günlere gelişinde başının dik oluşunda, Büyük Önder'e verdiğim değerde, saygıda hiçbir gün yanlışlık ve eksiklik yapmama samimiyetimi, geçmişimi inceleyerek bulabilirsiniz."

"Atatürk ve Cumhuriyet üzerinden siyaset yapanlara" prim verilmemesi gerektiğini aktaran Müezzinoğlu, "Cumhuriyet üzerinden geçinenlere prim verirseniz Büyük Önder'e yanlış yapmış olursunuz. Bu millete yanlış yapmış olursunuz. Dolayısıyla onun çizdiği yoldan ayrılmış olursunuz. Atatürk ve Cumhuriyet'i kullananları elinizin tersiyle şöyle bir itin" ifadelerini kullandı.

- "Yunanistan medyası 'tahrikçi' diyor"-

Ülke olarak kalkınmak için günlük fitne ve fesatlıklardan uzak durulması gerektiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Hep ülkem için çalıştım. Hep ülkeme katkı getirecek şeyleri yapmak için uğraştım. Başbakanımızla tanıştıktan sonra o beni bırakmadı. Ben kaçtım o yakaladı, ben kaçtım o yakaladı. Rabbim bu günleri bana görmeyi nasip etti" dedi.

5 Mart'ta Yunanistan ve Türkiye'nin ortak bakanlar kurulu toplantısının Türkiye'de yapılacağını hatırlatan Müezzinoğlu, bu toplantıda Eskiköy Sınır Kapısı'nın açılması konusunun gündeme geleceğini ifade etti.

Yunanistan medyasında Türkiye ile ilgili birçok haberin yer aldığını anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Yunanistan medyasında diyorki bir 'Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan'ı tahrik ediyor.' İki 'Yunanistan'ı tahrik eden bir bakan atadı.' Dolayısıyla Yunanistan'ı tahrik eden bir bakan sıfatını Yunan medyasında gördük. Ama ben asla, hiçbir zaman o doğduğum topraklarda da tahrikçi olmadım. Hayatımın anlayışında tahrikçilik ve yıkımcılık yoktur. Olabildiğince sevgi hoşgörü vardır ve faydam olacaksa düşmanıma bile faydam olsun isterim. Dolayısıyla onlara da benden ve bizden kötülük gelmeyeceğini anlatacağız. Esasında bize ihtiyaçları var. Biraz akıllı olasalar krizden çıkışlarında en büyük dinamiklerinin Türkiye olduğunu anlayacaklar. Duam, Rabbim onlara akıllı olmayı nasip etsin."

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıya da katılan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra İstanbul'a hareket etti.

Muhabir: Cihan Demirci/ Salih Baran

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement