Sağlıkçılardan Teröre Tepki - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçılardan Teröre Tepki

ANKARA (AA) – Sağlık çalışanlarına ve sağlık kurumlarına yönelik terör saldırıları Akyurt Devlet Hastanesinde protesto edildi.

28.10.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA) – Sağlık çalışanlarına ve sağlık kurumlarına yönelik terör saldırıları Akyurt Devlet Hastanesinde protesto edildi.

Sağlık çalışanları ve vatandaşların katılımıyla hastane bahçesinde açıklama yapan hastane müdürü Mümtaz Şimşek, sağlık çalışanlarının gece, gündüz ayrımı yapmadan insanlara sağlık hizmeti vermekten onur duyduğunu belirtti.

Son dönemlerde artan terör saldırılarının, sağlık çalışanları ve sağlık kuruluşlarına da yöneldiğini kaydeden Şimşek, "3 Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Hakkari Şemdinli'deki hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi, en büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen halkımız gördü. Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz" dedi.

Açıklamasının ardından hastane personeli saldırıları alkışla protesto etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlıkçılardan Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement