Şahin: "Anayasa Mahkemesi Kendi Hatasını Düzeltti" - Son Dakika
Politika

Şahin: "Anayasa Mahkemesi Kendi Hatasını Düzeltti"

Şahin: "Anayasa Mahkemesi Kendi Hatasını Düzeltti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Türkiye’nin başına bu başörtüsü sorununu Anayasa Mahkemesi açmıştır.

05.10.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, " Türkiye'nin başına bu başörtüsü sorununu Anayasa Mahkemesi açmıştır. Üniversitelerde yasaklayan ve partileri kapatan Anayasa Mahkemesi'dir" dedi.

Partisinin Ovacık İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılan ve burada vatandaşlarla bayramlaşan Mehmet Ali Şahin, vatandaşlara hitaben ilçede yapılan ve yapılacak olan yatırımlardan bahsederek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Karabük'e geçen Şahin, burada da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Kurban Bayramına yaklaşırken bir yasağı daha kaldırarak özgürlük alanı açtıklarını belirten Şahin, ortaöğretim ve liselerde arzu ederlerse kız öğrencilerin başörtülü de derslere girmelerine imkan sağlayan bir değişiklik yaptıklarını söyledi.

AK Parti olarak yasakları kaldıra kaldıra geldiklerini ifade eden Şahin, 'Üniversitelerde kız öğrenciler arzu ederlerse başörtülü de eğitim görebilsinler" dediği için iki partisi kapatılmış bir siyasetçi kardeşinizim. Anayasa Mahkemesi 1998 yılında Refah Partisi'nin kapatılma gerekçesinde, yüksek öğretim kurumu öğrencilerinin başörtüsü kullanmalarını destekleyen davranışlarını Cumhuriyetin temel ilkelerinden olan laikliğe aykırı olarak göstermişti. Türkiye bunları yaşadı ve biz nerelerden geliyoruz. AK Parti olarak biz 2007 seçimlerinde yüzde 47 oy almışız ve ikinci kez iktidara gelmemize rağmen aynı gerekçeyle bizim içinde kapatılma davası açıldı. Bir oy farkla partimiz kapatılmaktan kurtuldu ama başörtüsünü savunduğu için partimiz suçlu bulunarak hazine yardımına kısmen mahrum edilme cezası verildi. Türkiye AK Parti iktidarı ile yakalamış olduğu rüzgarla özgürlük alanında çok önemli adımlar attı" dedi.

Başörtüsü takarak okumayı laikliğe aykırı sayan Anayasa Mahkemesi, 25 Haziran'da verdiği kararla Türkiye'nin bundan sonra özgürlük alanında dev adımlarla ilerlemesinin yolunu açtığını kaydeden Şahin, "Ankara 11. Aile Mahkemesi hakiminin laikliğe aykırı davranış olarak gördüğü için bir boşanma davasında başı örtülü olduğu için bir avukata avukatlık yaptırmadı. Bayan avukat da bireysel başvurusu sonunda Anayasa Mahkemesi avukatı haklı buldu. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu karar tarihi ve manifesto niteliğinde bir karar verdiğini" dile getirdi.

İstanbul milletvekili olduğu dönemde bir bayanın başörtüsü konusunu ne yapacaklarını sorduğunu kendisinin de o gün "Türkiye'nin başına bu başörtüsü sorununu Anayasa Mahkemesi açmıştır. Başörtüyü üniversitelerde yasaklayan ve partiler kapatan Anayasa Mahkemesi'dir. Aslan düştüğü yerden kalkar. Milletin başına bu sorunu açan Anayasa Mahkemesi bir gün gelecek kendisi düzeltecek demiştim" dediğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"12 yıl önce bunu söylemiştim. Hamdolsun gelişmeler beni yanılmadı. Anayasa mahkemesi şimdi ne diyor; 'Çoğulcu toplumda devlet, bireylerin kendi dünya görüşlerinin ve inançlarının gereğine uygun olarak yaşamalarını sağlamakla hükümlüdür. Yani birey başörtüsü takıyorsa devletin buna müdahale hakkı yoktur' diyor. Daha önce 'vardır' diyordu şimdi 'yoktur' diyor. Türkiye AK Parti iktidarıyla işte böyle bir noktaya geldi. Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değişti. Yeni hakimler tandı. Yeniden değerlendirdiler ve eski görüşleri tamamen terk ettiler şimdi bu görüşü ortaya koydular. ve duruşmadan çıkartılan avukata 'sen haklısın' dediler. Anayasa Mahkemesi başkanını ve üyelerini tebrik ediyorum. İşte çağdaşlık, demokrasi, insan hakları, özgürlük budur." - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Şahin: 'Anayasa Mahkemesi Kendi Hatasını Düzeltti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement