Şahinbeyli Muhtarlar Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika
Güncel

Şahinbeyli Muhtarlar Çanakkale'yi Gezdi

Şahinbeyli Muhtarlar Çanakkale\'yi Gezdi

Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'ndeki mahallelerin muhtarları, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı kapsamında Çanakkale'ye giderek, tarihi yerleri gezdi.

08.05.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'ndeki mahallelerin muhtarları, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı kapsamında Çanakkale'ye giderek, tarihi yerleri gezdi. Çanakkale Destanı'nın yazıldığı yerleri gören muhtarlar, gezi sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlen geziyle özel uçakla Çanakkale'ye giden muhtarlar, rehber eşliğinde Gelibolu Yarımadası'nda savaşın yaşandığı yerleri gezerek şehit mezarlarının başında dua etti.

Geziye katılan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, büyük savaşın yaşandığı toprakları yerinde görme fırsatı bulduklarını belirterek, "Burada dünya tarihine mal olan ve ulusal kurtuluş savaşında Türkiye tarihini değiştiren atalarımız yatıyor. Bugüne kadar Çanakkale savaşlarını sadece okuduğumuz kitaplar ve televizyonlardan gördüğümüz görüntüler kadar biliyorduk. Ancak, bu topraklara ayak bastığımız anda çok zor şartlar altında, atalarımızın canlarını hiç düşünmeden vererek nasıl bir zafer kazanıldığını anladık. Bu toprakları herkesin görmesi gerekiyor" dedi.

Bazıları hayatlarında ilk kez uçağa binen muhtarlar ise Çanakkale Destanı'nın yazıldığı yerleri görme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını belirterek, "Çanakkale'yi hep bize anlatıldığı kadar biliyorduk. Ama gördük ki, burada çok büyük bir savaş yaşanmış. Şehitlerimizin mezarları başında dua ettik ve tarihi tüm canlılığı ile yaşadık" diye konuştu.

Muhtarlar, bir günlük gezinin ardından Gaziantep'e döndü. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şahinbeyli Muhtarlar Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement