Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, Adapazarı'nda görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

19.10.2015 17:14

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, Adapazarı'nda görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Reisoğlu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa katılan Toçoğlu, yeni meydanları, sosyal alanları, altyapısı, sporu, sağlığı, çevresi, ulaşımı ve diğer tüm başlıklarıyla yeni bir Adapazarı doğduğunu söyledi.

İlçede planlanan ve devam eden yatırımların toplam bedelinin 349 milyon lira olduğunu ifade eden Toçoğlu, "Biz hayal değil, gerçeklerle yürüyoruz. AK kadrolar olarak yalnızca hizmetlerimizle konuşuyoruz" dedi.

Adapazarı'nda Orhan Camii Meydanı, Ağa Camii ve Yeni Camii çevre düzenlemelerini yaptıklarını, Şemsiyeli Park, Gar Meydanı, Yuvam Sokak, Şal Sokak, Dar Sokak, İtfaiye, Sakarya, Adnan Menderes ve Bosna Caddelerini modern görünüme kavuştuğunu ve başlatılan Kentsel Tasarım projelerinin tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Yerel seçimler öncesinde şehrimize Yeni Afet Koordinasyon Merkezi Projesi kazandıracağımızın sözünü vermiştik. İnşallah Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanındaki İl Özel İdaresi'nden devraldığımız arazide şehrimizin ilk Afet Koordinasyon Merkezi'ni (AKOM) inşa edeceğiz. Projemizin ihalesini yaptık. İnşallah kısa süre içerisinde temelini atacağız. Şehrimizde devam eden yatırımlarımız kapsamında 8,5 milyon lira yatırımla, Milli Egemenlik Caddesi, İl Müftülüğü binasının yanındaki araziye şehrin ilk katlı otoparkını inşa ediyoruz. Çalışmalarımız başladı. 350 araç kapasiteli otopark projemiz ile şehir içi ulaşımına önemli bir hizmet daha kazandırmış olacağız. Böylece şehir içi parklanma sorununa yönelik de önemli bir adım atacağız. Planlanan yatırımlarımız kapsamında ise, Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan modern Uluslararası Atletizm Pisti inşa edeceğiz."

Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ise tüm muhtarların "Muhtarlar Günü"nü kutladı.

Büyükşehir Belediyesinin desteği ile kısa sürede kurulacak olan Muhtarlar Federasyonu ile tek yürek olacaklarını dile getiren Erdem, "Adapazarı Belediyesi, asfalt programı kapsamında 24 mahallemizde asfalt çalışmasını tamamladı. Büyükşehir Belediyesinin de ilçemize yapmış olduğu içme suyu yatırımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

- Karacasu Park için ihaleye çıkılacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı'ya kazandırılacak Karacasu Park Projesi için 20 Ekim Salı günü ihaleye çıkılacağı bildirildi.

Başkan Toçoğlu, Ömercikler Mahallesi'ndeki 14 dönümlük alanda hayata geçirilecek projenin hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Verilen sözlerin yerine getirileceğini aktaran Toçoğlu, "Her zaman ifade ediyoruz, Akyazı her zaman bizim yanımızda oldu, desteğini gösterdi. Biz de sosyal donatıları yüksek bir alanı hemşehrilerimizin kullanımına sunmak için yola çıktık. Proje hazırlandı, ihale hazırlıkları da sonlandı. İnşallah ihalenin ardından ilk kepçeyi vuruyoruz. Şunu da eklemek istiyorum: Akyazı için neyin sözünü verdiysek bir bir hayata geçireceğiz. Karacasu Park şehrimize ve ilçemize şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

Muhtarlar programda buluştu

Serdivan ilçesindeki muhtarlar, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın davetiyle programda bir araya geldi.

Alemdar, programda yaptığı konuşmada, muhtarlıkların lokomotif görevi gördüğünü, hizmet noktasında muhtarlarla her zaman temas kurduklarını ve uyum içerisinde çalıştıklarını ifade ederek, "Rabbim hemşehrilerimize aynı samimiyetle ve özveriyle daha güzel  günlerde daha güzel hizmetleri birlikte götürmeyi nasip etsin" dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Şaban Dişli ise muhtarların kanaat önderleri olduğunu aktardı. Hemen hemen her haber ve bilgi akışının muhtarlardan geçtiğini anlatan Dişli, tüm muhtarlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement