Salcano Bitlis Uluslarası Dağ Bisiklet Yarışı Ahlat'ta Başladı - Son Dakika
Güncel

Salcano Bitlis Uluslarası Dağ Bisiklet Yarışı Ahlat'ta Başladı

Salcano Bitlis Uluslarası Dağ Bisiklet Yarışı Ahlat\'ta Başladı

Salcano Bitlis Uluslarası Dağ Bisiklet Yarışı Ahlat'ta başladı (1) Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül Bu sporun yayılması için, sağlıklı nesil için böyle yöresel yarışların Türkiye geneline yayılması lazım Halil ÜLKERBİTLİS (Ahlat), (DHA) BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde Dünya Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano'nun sponsorluğunda yapılan Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları başladı.

09.05.2015 18:10

Salcano Bitlis Uluslarası Dağ Bisiklet Yarışı Ahlat'ta başladı (1)

Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül Bu sporun yayılması için, sağlıklı nesil için böyle yöresel yarışların Türkiye geneline yayılması lazım

Halil ÜLKERBİTLİS (Ahlat), (DHA)

BİTLİS'in Ahlat İlçesi'nde Dünya Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano'nun sponsorluğunda yapılan Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları başladı.

İlçeye bağlı Kale Mahallesi'nde başlayan ve yarın sona erecek Salcano MTB Dağ Bisikleti Yarışlarının ilk gününde 9 ülkeden 44 sporcu yaklaşık 3.4 kilometrelik zorlu parkurlarda mücadele etmeye başladı.

Milletvekili Vedat Demiröz, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban da yarışı yerinde izleyerek, sporcuları kutladılar ve ödül töreninde yarınki final yarışı için başarı dilediler.

Yarışların ilk gününün ardından dereceye giren sporcuların 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlar için puan kazanacağı yarışlarda erkeklerde 37, bayanlarda ise 7 sporcu mücadele etti.

Yaklaşık 3 bin 400 metrelik parkurda bir tur atarak en iyiden en kötüye doğru sporcular sıralanacak. Bu sıralama sonucunda dereceye giren ilk sporcular önümüzdeki yıl Rio Olimpiyatlarına gitmek üzere puan kazanacaklar.

BAYRAM AKGÜL BİZ BİR TÜRK BİSİKLET MARKASIYIZ, BÖYLE BİR ORGANİZASYONUN PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun da sponsoru olan Salcano'nun Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, Bitlis'in Ahlat İlçesindeki yarışları bizzat yerinde izleyerek yöre halkının gösterdiği ilgiden dolayı memnunluk duyduklarını söyledi. Akgül, DHA'ya yaptığı açıklamada; Böyle bir organizasyonun parçası olmaktan, Bitlis'teki MTP kupasının organizatörü olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biz bir Türk Bisiklet markasıyız. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun da sponsoruyduk. Biz diyoruz ki; bu sporun yayılması için böyle yöresel yarışların da yapılması lazım. Türkiye'nin geneline yayılması lazım. Tatvan'ın ardından bugün burada Ahlat'ta yapılan yarışların büyük ilgi görmesi bizi memnun etti. Önümüzdeki yıl tekrar buralarda olacağız. Sporculara, hakemlere herkese yakınlık gösterildi. Sağlıklı nesil için bisiklete binmenin faydaları da anlatılıyor burada herkese. Biz Salcano firması olarak böyle yarışlara destek olmaya devam edeceğiz. şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Salcano Bitlis Uluslarası Dağ Bisiklet Yarışı Ahlat'ta Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement