Samsun'da Cumhuriyet Bayramı Mesajları - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Samsun\'da Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Samsun’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajları yayımlandı.

28.10.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajları yayımlandı.

Mesajında Cumhuriyet'in 92. yıl dönümünü kutlayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Esareti kabullenmemiş, inandığı ülküler etrafında hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyet'in 92. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içindeyiz. Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyet; aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Atatürk'ün 'En Büyük Eserim' dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin tek görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz, Cumhuriyet'in anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin 92 yıllık başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Samsunlu hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum" dedi.

MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ'IN MESAJI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "29 Ekim 1923 günü temelleri atılan Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü milletçe büyük bir onur, coşku ve heyecanla kutlamaktayız. İnanıyorum ki, içinde bulunduğumuz bu gururu Cumhuriyetimizin 92. yılında olduğu gibi çok daha güçlü bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 yıllarında da aziz milletimiz ile birlikte yaşayacağız. Cumhuriyetimiz bugün her zamankinden daha kuvvetli, her zamankinden daha emin adımlarla hedeflerine doğru ilerlemektedir. Demokrasimiz Cumhuriyetimizin kuruluş ruhuna, kuruluş felsefesine bağlı olarak gelişiyor, güçleniyor. Milletimiz, Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal ve aziz silah arkadaşlarıyla birlikte tarihte eşine ender rastlanacak bir mücadele vermiş, yurdumuzu işgalcilerden kurtarıp, bu toprakları tekrar vatanımız haline getirmişlerdir. Bugün de bizlere düşen görev çağdaşlaşma yolunda atılan adımları daha da çoğaltmak ve milletimizin refahını arttırarak, ulusumuzu dünya ulusları içerisinde hak ettiği yere taşımaktır. Son 13 yıldır hükümetlerimiz bu yolda kararlı adımlar atmaktadır. Ülkemiz her geçen gün güven ve istikrar içerisinde kalkınmakta ve büyümektedir. Bugün gelişen demokrasiye bağlı olarak ekonomimiz, uluslararası itibarımız, millet olarak birbirimize olan bağlılığımız da güçleniyor. Hedefimiz bugün 92. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına yükseltmek, çok daha müreffeh bir hale getirmektir. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum" diye konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANI GÖKSEL'İN MESAJI

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Cumhuriyet'in 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Göksel'in, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı şöyle: "İstiklal ve özgürlüğümüzün sembolü olmuş Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Cumhuriyet, bu ülkede bizi biz yapan her türlü değerlerin bütündür. Cumhuriyet, egemenliğin kaynağını millet görerek, çağdaşlaşmanın, gelişmenin, ilerlemenin ve kucaklaşmanın sembolü olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte tarihte eşine ender rastlanacak bir mücadele vererek, yurdu işgalcilerden kurtardığını ve bu toprakları tekrar vatan haline getirerek 29 Ekim 1923'te ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir. Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli yenileyip geliştirmek ve evrensel demokrasinin değerleriyle taçlandırmak, bizim için asla vazgeçilemeyecek hedeflerin başında gelmektedir. Atatürk'ün bir ideal olarak ortaya koyduğu, ülkemizin gelişme ve kalkınmasında her zaman önemli bir ışık olmuş, 'Muasır Medeniyet Seviyesinin Üzerine Çıkmak' hedefi, Cumhuriyetimizin 92. yılında milletimizin ortak iradesine dönüşmüştür. Milletimiz, nasıl ki milli mücadelenin en zor şartlarında dahi özgürlük ve bağımsızlığından feragat etmemiş ve tarihe şanlı destan olarak geçen bir var olma şuuru ortaya koymuşsa, zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı dönemleri de hep aynı şuurun diriltici soluğuyla aşmasını bilmiştir. Şuna bütün kalbimizle inanıyoruz ki; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruduğumuz sürece, bu ülkenin yüksek menfaatlerini, bu milletin mutluluk ve huzurunu her türlü günlük siyasi çıkar hesaplarının üstünde görmeyi başarabildiğimiz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Ortak değerlerimizi bile bir ayrışma, kutuplaşma ve çatışma vesilesi yapmaya çalışan çevrelere prim vermeden, milli ve manevi değerlerimiz etrafında kenetlendiğimiz sürece, saramayacağımız hiç bir yara, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk kalmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, önce TBMM'yi ardından da Cumhuriyeti kurarak bize emanet eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 92. yılının ülkemiz için kardeşlik, huzur, barış, refah ve mutlulukla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum."

TSO BAŞKANI MURZİOĞLU'NUN MESAJI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır" dedi. Mesajında Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 92. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamakta olduklarına vurgu yapan Murzioğlu, "Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet'in bize atalarımızdan kalan en güzel miras ve her geçen an değerinin daha iyi anlaşılmaktadır. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır. Bizler özel sektör olarak, Aziz Atatürk'ün gösterdiği hedefe varmak için, ekonomiye katkılarımızı, istihdam sağlamadaki sorumluluklarımızı yerine getirmede çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Ülkemizin aydınlık geleceği için, yarınların sorumluluğunu taşıyan ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak, hepimiz bu aziz vatan için bütün benliğimizle çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bize Cumhuriyetle yaşama onurunu veren başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimize hayat verenleri ve ona kanat gerenleri saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

BAŞKAN TOK'UN MESAJI

İkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Tok yayımladığı mesajda şunları kaydetti: "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıl dönümünü Samsun'da coşkuyla kutlamanın sevincini ve haklı gururunu duyuyoruz. Bugün, milli Kurtuluş Mücadelemizin başarıya ulaşmasının ardından, milletimizin yeni bir devlete ve yeni bir rejime kavuşmasının 92. yıl dönümünü kutlamaktayız. Cumhuriyetimizin düşman işgali altında ve çok zor koşullarda yürütülen bir Kurtuluş Savaşı sonunda kurulduğunu biliyoruz. Türk milleti böylesine zor bir durumda, farklılıkları bir tarafa koyarak birlik ve dayanışma içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğini, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile göstermiştir. Cumhuriyetimiz, bugünkü modern ve demokratik değerlere dayanan güçlü devlet ve toplumsal yapımızın temelindeki en önemli harçtır. Ülkemizin dünya devletleri arasında günümüzde edindiği saygın ve güçlü konumun, 92 yıllık Cumhuriyetimizin başarılarının bir ürünü olduğu kuşkusuzdur. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bu anlamlı günde en içten saygı ve minnet duygularıyla bir kez daha anıyoruz. Cumhuriyetimiz, arkada bıraktığı 92 yılda çok büyük başarılara imza atmıştır. Köklü tarihinden, zengin kültüründen ve her şeyden önemlisi aziz milletimizden güç alan ülkemizin barış, istikrar ve refahın tesisine olan katkıları bölgesinde ve ötesinde takdir edilmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan Cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz. Bu özel günleri ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte, başımız dik ve gururla kutlamamıza imkan veren Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten iyi dileklerimle kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

BAŞKAN TAŞÇI'NIN MESAJI

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Taşçı, Cumhuriyet'in büyük fedakarlıklarla kurulduğunu, onu korumak ve yaşatmanın her Türk evladının görevi olduğunu kaydederek şunları söyledi: "29 Ekim 1923 tarihinde büyük bir mücadele sonucunda bir milletin yeniden dirilişi ilan edilmiştir. 19 Mayıs ruhundan hareketle çıkılan bu yolda ciddi fedakarlıklar göstererek aydınlatılan meşale, 92 yıl önce bugün tüm yurdumuza ışık saçmıştır. Cumhuriyet, bu milletin bağımsızlığından, birliğinden, beraberliğinden ve kardeşliğinden asla vazgeçmeyecek olmasının diğer adıdır. Yokluk içerisindeki bir milletin omuz omuza vererek karşısındaki büyük güçleri nasıl küçülttüğünün, millet olabilmek adına canlarından nasıl vazgeçtiklerinin en büyük kanıtı, bugün üzerinde yaşadığımız topraklarımız ve topraklarımızda kurulan Cumhuriyetimizdir. Her zerresi dedelerimizin kanıyla sulanan ülkemiz, içerisindeki tüm farklı etnik kökenlerin, farklı mezhep ve inanışların yıllarca kardeşlik içerisinde yaşadığı bir toprak bütünlüğüne sahiptir. Bundan tam 92 yıl önce kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize göz dikenlerin mirasçıları, bugün yine işbaşındadır. Bize düşen bu ihanet çemberindekilerin karşısında dimdik durmak, omuz omuza olmak, asla fırsat vermemektir. Bu anlamda Cumhuriyetimizin korumak ve yaşatmak her Türk evladının görevidir. Bizler bu sorumluluğumuzun bilincinde olduğumuz sürece, tarihte dünden bugüne ülkemize zarar vermek isteyenlerin yaşadıkları hezimet, bundan sonrada yaşatılacaktır. Bu anlamda tüm hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

BAŞKAN GENÇ'İN MESAJI

Bu yıl 92. yıl dönümü kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türk toplumu Cumhuriyet'le çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegane ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en önemli görevidir. Bugün de geçmişte kazandığımız bu değerlerimizi sürdürme günüdür. Milletimizin seçtiği hükümetimize, devletimize ve milletimize karşı şer odaklarının yürüttüğü oyunları yine birlik ve beraberlik içerisinde bozacağımıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin ilanının 92. yılının coşkusunu yaşadığımız bugünlerde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, Samsunlu hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarım" açıklamasını yaptı.

BAŞKAN TOGAR'IN MESAJI

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Hasan Togar mesajında, "Cumhuriyetin ilanı, Kurtuluş Mücadelesi'nin askeri ve siyasi alanda zafer ile taçlanmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek ve yegane kuvvet hiç şüphesiz ki aziz milletin kendisidir. Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolü Cumhuriyet'tir. Büyük Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyet'e olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiş ve çağdaş, demokratik, laik bir dünya devleti olmuştur. 'Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet'tir sözü bunu en güzel şekilde anlatmaktadır. Bizler çocuklarımıza yeni nesillere Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, yokluğu, her türlü zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük efsanevi mücadeleyi ve bu mücadele ruhunu anlatmalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.' sözleriyle emanet ettiği geleceğimizin teminatı yarınlarımızın sahibi çocuklarımız ve gençlerimiz de hiç şüphesiz ki bu mirası ilelebet koruyacak ve muhafaza edeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.

SADEF'İN MESAJI

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin başkomutanı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ile kurulan Cumhuriyet'in 92. yıl dönümünü kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Binlerce yıl boyunca aynı topraklar üzerinde sevgi, barış ve hoşgörü iklimi ile kenetlenmiş aziz milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin payidar olması için tarih boyunca büyük mücadeleler verdi. Atalarımız tüm yokluklara rağmen Kurtuluş Savaşı'nda 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek cansiperane savaştı ve kahramanlık destanlarıyla bizlere kendi vatanımız üzerinde bağımsız yaşama hakkını miras bıraktı. Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıl dönümü vesilesiyle, bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da Cumhuriyet Bayramı Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement