Şanlıurfa?da İHD Üyeleri 'Barış' İstedi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa?da İHD Üyeleri 'Barış' İstedi

Şanlıurfa?da İHD Üyeleri \'Barış\' İstedi

Şanlıurfa'da İHD üyeleri 'barış' istediŞanlıurfa'da, İnsan Hakları Derneği üyeleri bir grup 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, basın açıklaması yaparak barış isteğini yineledi.

02.09.2016 03:12

Şanlıurfa'da İHD üyeleri 'barış' istedi

Şanlıurfa'da, İnsan Hakları Derneği üyeleri bir grup 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, basın açıklaması yaparak barış isteğini yineledi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla akşam saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde İHD üyeleri ellerinde; 'Tek yol barış', 'Artık analar ağlamasın, barış istiyoruz' yazılı pankartı açtı. Grup adına konuşan İHD Şube Başkanı Atilla Yazar, Türkiye'de ve dünyada yine barıştan çok savaştan söz edildiğini söyledi. OHAL'in kaldırılmasını isteyen Yazar, şunları söyledi:

"İnsan haklarını ve hukuk devletinin temel ilkelerini hiçe sayarak hazırlanmış olan OHAL kanunu kapsamındaki kanun hükmünde kararname acilen iptal edilmelidir. Yine çatışmalı ortamın miladı olarak kabul edilen 24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren bölgede yaşanan çatışmalarda asker, polis korucu, örgüt militanı ve sivil olmak üzere 1552 kişi yaşamını yitirdi. 1683 kişi ise yaralandı. Bu korkunç tablonun, toplumsal yaşamımızda onarılması güç tahribatlar yarattığı açıkça görülmektedir. Bu temelde, bu çatışmalı ortamın biran önce son bulunması, kalıcı bir çatışmazlık halinin ve çözüm sürecinin yeniden taraflarca müzakere edilmesini umuyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla lütfen artık bu akan kanı durdurun."

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında son olarak TSK'nın Cerablus harekatına son vermesini ve terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la yeniden diyalog kurularak müzakerelerin başlatılmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa?da İHD Üyeleri 'Barış' İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement