Şanlıurfa'daki belediyeler tepki topladı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'daki belediyeler tepki topladı

Şanlıurfa\'daki belediyeler tepki topladı

Son bir yıl içerisinde yerli ve yabancı turiste neredeyse hasret kalan ve birçok sektörün bu sebeple işsiz kaldığı günlerin ardından yüz binlerce yerli turist Şanlıurfa'ya akın etti. Ancak özellikle belediyelerden kaynaklanan eksikler ve sıkıntılar vatandaşların tepkisini topladı.

19.09.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin girmiş olduğu çatışma, patlama ve darbe girişimli günlerden en çok etkilenen illerden birisi de Şanlıurfa oldu. Her ilk bahar ve sonbaharda her gün binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Şanlıurfa neredeyse turiste hasret kalmıştı. Turizm sektörü başta olmak üzere kentteki birçok iş çevresi en sıkıntılı günlerini yaşıyordu. Bayram neredeyse Şanlıurfa'nın kaderini değiştirdi. Bayramın ikinci gününden itibaren günde yüz binin üzerinde çevre iller ve çeşitli kentlerden gelen yerli turistler Balıklıgöl, Halfeti ile Hz. İbrahim Peygamber ve Hz. Eyyüp Peygamberin makamlarını ziyaret etmek için Şanlıurfa'ya adeta akın etti. Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve çeşitli illerden gelen yerli turistlerin büyük çoğunluğu günü birlik gelse de hediyelik eşya, isot, salça, kurutmalık dolma, ithal çay, kahve, tütün ve otantik kıyafetler satın aldı, lokanta, restaurant, ciğerci, konuk evi ve pastanelerde yiyip-içerek esnafın yüzünü güldürdü. Kente gelen misafirler tüm bunları yaparken yaşadıkları anı fotoğraf ve video görüntüleriyle cep telefonlarıyla ölümsüzleştirip sosyal medyadan paylaştılar. Ancak memnuniyetsizlikler de çeşitli şekillerde ifade edildi. Bunların en başında belediyelerden kaynaklanan şehir içi trafik sıkıntısı, otopark yetersizliği, tuvaletlerin yeterli ve hijyen olmaması, oturacak bank ve alanların bulunmaması, kayıkların eski ve az olması, Balıklıgöl civarında bulunan lokantaların denetimsizlikten dolayı hijyen olmaması, Döşeme Camii'nin restorasyonunun hala bitirilememesi, tanıtıcı levhaların pek bulunmaması en çok şikayetlerin temel kaynağıydı.

BELEDİYELER BİLLBOARLARDA VARDI
Balıklıgöl Platosu'ndan sorumlu yönetim, Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve ŞURKAV'ın Kurban Bayramına özgü hiçbir çalışmamasının olmaması gelen turistlerin kentten memnun ayrılmamasına sebep oldu. Platoda ne oturacak yeterli alan ve bank var ne de araçlarını park edecek yeterli otopark. Mevcut otoparklar da, banklar da çok yetersiz olduğundan anında doldu. Araçlarını park etmek isteyen misafirler sokak aralarına girmelerine rağmen park edecek alan bulmakta zorlandı. Balıklıgöl Platosu'nda oturmak, dinlenmek ve zaman geçirmek isteyenler de sıkıntı yaşadı. Sadece lokanta ve çay bahçeleri ile çimlerin üzerine oturmaktan başka çare bulunamadı. Ayrıca peyzaj alanı ve gece ışıklandırma da platoya yakışmayan görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Kente gelen misafirler belediyenin varlığını en çok hissettiği görüntüler, belediye başkanlarının billboardlardaki bayram mesajları eşliğinde verdikleri pozlardı.

SADECE BİR CAMİNİN RESTORASYONU BİLE YAPILAMADI
Balıklıgöl Platosunda bulunan Döşeme Camisinin restorasyonu iki yıla yakın bir süre geçmesine rağmen tamamlanamıyor. Tabanı su bastığı ve temeli göle doğru kaydığı gerekçesiyle restore edilmeye çalışılan caminin ihalesi bir firmadan alınıp başka bir firmaya ihale edildi. Ancak nedense o da bir türlü başlayamadı. Camiye turistlerin ve ibadet etmek isteyenlerin girmemesi için kapıları kilitli tutuluyor. Yapımı Eyyübiler Dönemine kadar uzanan camiyi görmek isteyenler harabe görünümü pencereden görüntülemeye çalışıyor. Bilinmeyen bir nedenden dolayı restorasyonu durdurulan ve adeta kaderine terk edilen cami için hem civarda bulunan esnaf ve vatandaşlar tepkili hem de Urfa'ya gelen turistler. Bayram dolayısıyla Şanlıurfa'ya gelen misafirlerden bazıları iki yıldır her bayram Şanlıurfa'ya geldiklerini ve caminin her seferinde aynı kaderine terk edilmiş bir vaziyette bulduklarını belirtti.

CEVHERİ'DEN BAŞKA İLGİLENEN ÇIKMADI
Balıklıgöl Platosu'nda 90'lı yıllarda Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Bakan olan Şanlıurfa Milletvekili Necmettin Cevheri'nin girişimleriyle yapılan çalışmadan başka hiçbir çalışma bugüne kadar yapılmadı. Sadece Celalettin Güvenç'in valilik döneminde "Kale Eteği Projesi" başlatıldı ancak o da henüz tamamlanamadı. (Kaynak: Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'daki belediyeler tepki topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement