Sarıkamış Deniz Şehitlerini Anma Töreninde Basına Çifte Standart - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Deniz Şehitlerini Anma Töreninde Basına Çifte Standart

Sarıkamış Deniz Şehitlerini Anma Töreninde Basına Çifte Standart

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Sarıkamış deniz şehitlerini anmak için tören düzenlendi.

07.11.2015 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Sarıkamış deniz şehitlerini anmak için tören düzenlendi. Törene Cihan Haber Ajansı ile Anadolu Ajansı muhabirlerinin katılmasına izin verilirken, İhlas Haber Ajansı muhabiri ise törene alınmadı.

1. Dünya Savaşı sırasında Kdz. Ereğli ilçesi açıklarında Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askere kışlık eşya götüren ve Rus donanması tarafından batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithatpaşa adlı nakliye gemilerinde şehit olanlar için Kdz. Ereğli ilçesinde tören düzenlendi. Kdz. Ereğli sahil bandına yapılan Sarıkamış Deniz Şehitleri anıtı önünde gerçekleşen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gaziler, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Sarıkamış Anı'tına çelenk konulması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Sarıkamış Deniz Şehitleri'ni saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

Uysal konuşmasında "Bugün bildiğiniz gibi 7 Kasım 1914 yılında Kafkasya cephesine yardım götüren 3 adet nakliye gemisinin Rus donanması tarafından Karadeniz Ereğli açıklarında batırılmış olmasından dolayı burada bulunmaktayız. Biliyorsunuz tarihimiz böyle acılarla dolu. Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır.' Bunun önemini biliyoruz. Sarıkamış deniz şehitlerimiz dahil olmak üzere bu vatan uğruna kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum ve önlerinde de saygıyla eğiliyorum" dedi.

Sahil bandındaki ilk tören yapılan konuşmanın ardından sona erdi.

HABER AJANSLARI ARASINDA ÇİFTE STANDART

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğ Amiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile gaziler ile şehit aileleri TCG Kilimli Karakol gemisi ile denize açılarak, Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithatpaşa adlı nakliye gemilerinin batırıldığı noktaya çelenk bırakıldı. Karadeniz bölge Komutanlığı tarafından düzenlenen buradaki törene, Cihan Haber Ajansı ile Anadolu Ajansı muhabirlerinin katılmasına izin verilirken, İhlas Haber Ajansı muhabiri ise törene alınmadı. Karadeniz Bölge Komutanlığı yetkilileri, İhlas Haber Ajansı'nın törene alınmayışı ile ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmadı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Deniz Şehitlerini Anma Töreninde Basına Çifte Standart - Son Dakika


Advertisement