Sason'da Bediüzzaman Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Sason'da Bediüzzaman Coşkusu

Sason\'da Bediüzzaman Coşkusu

Batman’ın Sason ilçesinde, Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (Sason-Der) organize ettiği 'Vefatının 54. yılında Bediüzzaman’ı anma programı' gerçekleştirildi.

26.03.2014 15:05

Batman'ın Sason ilçesinde, Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (Sason-Der) organize ettiği 'Vefatının 54. yılında Bediüzzaman'ı anma programı' gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak televizyon programcıları Ali Çetinkaya ve Seyfettin Bulut'un katıldığı programa Sason Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Muzaffer Arslan, SP Belediye Başkan adayı Cuma Uçar, BDP Belediye Başkan adayı Kutbettin Yıldırım ve BBP Belediye Başkan adayı Cengiz Bahar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Metin Özmen, Bediüzzaman'ın Sason'dan bahseden makalesini okudu. Bediüzzaman Said Nursi'nin 1908 yılında yayınlanan Şark ve Kürdistan gazetesinde yazdığı bir makalede doğunun belli bölgelerine üç tane medrese kurulmasını istediğini ve bu makalesini zamanın hükümetine de dilekçeyle sunduğunu belirten Özmen, "Bediüzzaman Van, Beytüşşebap ve Sason bölgelerinde 3 tane medrese kurulmasını istiyor. Bu medreselerde fen ilimleri ve din ilimlerinin beraber okutulmasını, maişetlerinin hükümetçe temin edilmesini ve bu medreselerde en az 50'şer talebe bulunmasını istiyor. Bediüzzaman bölgemizin sorunlarını iletmek için zamanın hükümetine çözüm önerileri sundu. Ama o zamanın hükümeti Bediüzzaman'ı deli diye tımarhaneye attı. Doktorlar onu muayene etti ve raporlarında şu notu düştüler, 'Eğer Bediüzzaman'da zerre kadar mecnunluk varsa, dünyada akıllı adam yoktur' sonrada tımarhaneden çıkarıldı. Zamanında dinlenmeyen Bediüzzaman hazretleri elhamdülillah günümüzde dinlenmeye başlandı. O da zaten o dönemde dinlenmeyeceğini biliyordu, şu sözleri boşuna söylemedi, 'Ne yapayım acele ettim, kışta geldim. Sizler cennet-asa bir baharda geleceksiniz. Şimdi ekilen nur tohumları, zemininizde çiçek açacaktır. Evet, ümit var olunuz, şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada, İslam'ın sadası olacaktır'. Evet Bediüzzaman'ın ülkemizle ilgili verdiği müjdeler, gerçekleşti, gerçekleşiyor ve gerçekleşecek biz onun inancındayız" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sason'da Bediüzzaman Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement