Savaş Uçakları Kilis'in Karşısındaki IŞİD Hedeflerini Vurdu - Son Dakika
Güncel

Savaş Uçakları Kilis'in Karşısındaki IŞİD Hedeflerini Vurdu

Savaş Uçakları Kilis\'in Karşısındaki IŞİD Hedeflerini Vurdu

Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar olduğu tahmin edilen jetler, Kilis'in Seve köyü karşısında bulunan Suriye'nin Havar köyündeki IŞİD hedeflerini bombaladı.

24.07.2015 05:16  Güncelleme: 12:05

Dün gece yarısından sonra havalanan Türk jetleri sınır boyundaki IŞİD mevzilerini hedef aldı. Saldırılarda sınırın hemen yakınında konuşlanan IŞİD varlıklarına yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

4 KEZ BOMBALANDI

İki gün önce Kilis Valiliği tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı. Jetlerin attığı bombaların sesleri Kilis'ten de duyuldu. Operasyona dün şehit düşen astsubayın Yalçın Nane'nin adı verilirken, operasyonun Suriye hava sahasına girilmeden gerçekleştirildiği ve 2 karargah ile 1 toplama merkezinin vurulduğu öğrenildi.

35 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜ

Sabaha karşı toplanma merkezine gelen IŞİD militanlarından 35'inin bombardımanda öldüğü bilgisi alındı.

CERABLUS'TAKİ HEDEFLER DE VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece IŞİD'e karşı operasyonunda, Gaziantep'in Karkamış ilçesi karşısında bulunan IŞİD kontrolündeki Cerablus'taki hedefler de saat 23.30'dan itibaren tank ve obüslerle ateş altına alındı.

Cerablus'a yönelik bu operasyonda da birçok IŞİD hedefi vuruldu.

KARAR, SON MGK'DA ALINMIŞTI

Son MGK toplantısında değerlendirilen istihbarat raporları doğrultusunda hükümet, TSK'ya sınır illerinde tedbirleri arttırma talimatı vermişti. Tedbirler konusunda komutanlıklara genel bir direktif de iletilmişti. Bunun üzerine TSK, önemli birliklerini Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktalara kaydırmıştı. İstihbarat raporlarında IŞİD'in en çok yasadışı geçiş yaptığı belirtilen bölgelerde yığınak yapılmıştı.

Dün TSK'nın önlemleri nedeniyle geçişlerde sorun yaşamaya başlayan IŞİD, Mehmetçik'e ateş açarak Astsubay Mehmet Yalçın Nane'yi şehit etmişti. Mehmetçik'in karşılık vermesiyle IŞİD militanı öldürülmüştü. 5. Zırhlı Tugay'dan 4 tank da IŞİD hedeflerini vurmuştu.

TSK IŞİD HEDEFLERİNİ VURDU

Tüm bu gelişmelerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 4 adet F-16 gece saatlerinde havalandı ve IŞİD varlıklarına yönelik saldırılar gerçekleştirdi..

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden saat 03.10 itibarıyla art arda F-16 savaş uçakları havalandı. 5'er dakika arayla havalanan 4 F-16'nın IŞİD hedeflerini bombaladığı öğrenildi.

Kilis'in Seve köyünün karşısındaki Suriye'nin Havar köyü yakınlarında bulunan IŞİD hedefleri savaş uçakları tarafından bombalandı.

İki gün önce Kilis Valiliği tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı. Jetlerin attığı bombaların sesleri Kilis'ten de duyuldu.

OPERASYONA ŞEHİDİN ADI VERİLDİ

Öte yandan IŞİD'e düzenlenen hava operasyonuna, 'Şehit Yalçın Harekâtı' adı verildi. Astsubay Yalçın Nane, dün IŞİD ile girdiği çatışmaya şehit düşmüştü.

"TÜRKİYE, SURİYE SINIRINA GİRMEDEN VURDU"

CNN Türk Ankara temsilcisi Hande Fırat, IŞİD'e düzenlenen hava saldırısında Türk F-16'ların Suriye sınırına girmediğini, bombardımanı Türkiye sınırından yaptığını duyurdu.

Operasyon kararının dün yapılan Güvenlik Zirvesi'nde alındığı öğrenildi.

2 KARARGAH 1 TOPLAMA MERKEZİ VURULDU

Operasyonda IŞİD'e bağlı 2 karargah ve 1 toplama merkezi vuruldu.







Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savaş Uçakları Kilis'in Karşısındaki IŞİD Hedeflerini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • gerçeği nezaman göreceğiz: Türkiye PKKyı çoktan yenmiştir izleyin gerçeği öğrenin (https://www.youtube.com/watch?v=eUUL-8NWUt8 ) işte buyüzden kirli oyunlar sahneye konmuş İŞİD çıkarılarak PKK meşrulaştırılmış , sahneye pkk işid oyunları konulmuş böylece PKKnın işidi kullanarak silahla yapamadığını halkı tahrik ederek iç savaşla yapmaya çalışmıştır. PKK mı İŞİD mi vurulmalı ? önce işid çünkü işid çok güçlü ve büyük bir örgüt Türkiyeyi kuşatan PKK değil İŞİD dir ,yani öncelik mutlaka işid olmalıdır 7 14 Yanıtla
  • akduzceli: sıra sizede gelicek az kaldı insallah 13 6 Yanıtla
  • ad: Nedense hiç inanasım gelmiyor. 14 1 Yanıtla
  • akduzceli: bizi savaşami çekmek istiyorlar tamam geliriz sizdenmi korkucagiz biz türkü bilmiyorsanız tarihe bakin arkamızda allah var ama korktugumuzda zaten kahbece vuruyolarya allahın hikmeti dir 1 9 Yanıtla
  • Avsin bey: Bütün düşmanların kalleş ve hainlerin kellesini alma vakti geldi .hak isteyene hak veririz baş kaldiranin başını alırız 7 1 Yanıtla
  • tt: elleriniz dert görmesin . sira pkk ve içimizde hainlere gelmesi lazım 4 2 Yanıtla
  • serik'li: lanet olsun, bu memleketi ne hale getirdiler. suruç ve sınır olayları düzmecedir, ışid ile bizim ne işimiz var. bizim düşmanımız pkk dır. 5 0 Yanıtla
  • bayragimizin rengi kaderimizdir: kader bize yeni bir kurtulus savasini dayatiyor, bu kez düsman direk kendisi degil dinci ve dinsiz köpeklerini kullaniyor 5 0 Yanıtla
  • Vurun: Vurun kahpelere 4 1 Yanıtla
  • anti pkk-ypg-pyd: Bu ne kindir kardeşim 60 bin askerini öldüren pkk yı bu kadar iştahla bombalamadınız kürtlerin oyununa geldin tc 3 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement