Şehit Er Medet Mat İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Yerel

Şehit Er Medet Mat İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Er Medet Mat İçin Mevlit Okutuldu

Geçtiğimiz günlerde Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde bulunan Karabulak Jandarma Karakoluna bölücü terör örgütü tarafından patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Er Medet Mat için mevlit okutuldu.

10.08.2015 13:16

Geçtiğimiz günlerde Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde bulunan Karabulak Jandarma Karakoluna bölücü terör örgütü tarafından patlayıcı yüklü traktörle düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Er Medet Mat için mevlit okutuldu.

Şehit Jandarma Er Medet Mat'ın Kahta ilçesine bağlı İkizce Köyündeki mevlit programına, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, köylüler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit öncesi davetlilere su ikramında bulunuldu. Okunan Mevlidi şerif ve yapılan duaların ardından konuklara şerbet ikram edildi. Okunan mevlidi şerif sonrasında bir konuşma yapan köy imamı, şehitlik mertebesinin çok büyük bir makam olduğunu belirterek, "Kur'an-ı Kerim'de şehitler için, onlara ölü denilmemesini ve onların diri olduğu" ayetini hatırlattı.

Şehit Medet Mat'ın kardeşi Muhammed Mat ise, Mevlidi şerife katılan tüm davetlilere teşekkür ederek,"Biz acımızı yüreğimizde yaşarken başta sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz olmak üzere bizleri bu süreçte yalnız bırakmayan devletimizin bütün temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Medet her ne kadar benim kardeşim ise de, bu şehit sadece bizim ailenin şehidi değildir. Vatanımızın şehididir. Kardeşim Medet, ailemizin ilk şehidi de değildir. Bu ailemizin vatan uğruna verdiği üçüncü şehidi oluyor. Bir asır önce dedem Çanakkale 'de şehit düşmüştü. Bir asır sonra da kardeşim şehit oldu. Bir şehit abisi olmak ayrı bir şereftir benim için. Ne mutlu babama ki şahadet onun evladına nasip oldu. Biz bununla gurur duyuyoruz. Allah'a hamd olsun. Biz biliyoruz ki, kardeşim iki cihanda da ailemizin şerefini yükseltmiştir. Bundan daha gururlu bir şey olamaz. Kardeşim, şerefiyle, haysiyetiyle, namusuyla kanının son damlasına kadar, vücudunun son parçasına kadar bu vatan için savaştı ve mücadele etti. İnsanlarımız birlik ve beraberliğimizi bozmak için kurulan bu tuzakların inşallah farkında olur. Daha önce de ifade ettiğim gibi, bu savaş Kürt-Türk savaşı değildir. Eğer öyle olsaydı Siirtli kardeşimiz ve Medet şehit olmazdı. Bu İslam ile kafirlerin savaşıdır. Eğer mücadeleniz hak mücadelesi ise bende bir kürdüm. Yahudi ve Ermenilerin oyununa gelipte onların kuklası olmayın. Cenabı Allah bütün şehitlerimize gani gani rahmet eylesin ve onları iki cihanda da aziz kılsın" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, Şehit Medet Mat'ın sadece Nusret ve Nimet Mat çiftinin şehidi olmadığını belirterek, "Şehidimiz hepimizin kardeşi ve bu milletin emanetidir. Bizler Müminlerin kardeşliğinin bir emir olduğu inancıyla hareket ediyoruz. Şehidimizin abisi Muhammed kardeşimiz burada çok güzel mesajlar vererek, bin yıllık kardeşliği bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini en güçlü şekilde dile getirdi. Ölen kim. öldürülen kim. Ne amaçla ne maksatla kim ne yapmaya çalışıyor. Bu oyunun sonunun olmadığını çok iyi biliyoruz. Hiç bir ülkede de bu şekilde bir sonuç elde edilememiştir. Kim ki bir kardeşimizin bir damla kanının akıtılmasına sebebiyet verirse Kürdüyle-Türküyle, Alevisiyle-Sünni'siyle, ülke ve millet olarak topyekun mücadele vereceğiz. Muhammet kardeşimizin de ifade ettiği gibi Medet kardeşimizde bir Kürt evladıydı. Medet'in bu toprakları savunmaktan başka suçu neydi? Kim ne yapmaya çalışıyor bunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle millet olarak sağduyumuzu asla elden bırakmayacağız. Birlik ve beraberliğimizi en güçlü şekilde pekiştireceğiz. Onlara vereceğimiz en büyük cevapta budur. Burada çoğunluğumuz Kürt, ama ne olduğumuz önemli değil, asıl olan insanlıktır. Devlet ve millet olarak 78 Milyon'un emanetini en iyi şekilde muhafaza edeceğiz. Terörle mücadeleyi milletimizle birlikte en güçlü şekilde sürdüreceğiz. Tekrar Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve huzur diliyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Er Medet Mat İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika


Advertisement