Şehit Mezarında Yürek Yakan Not: Doğum Günün Kutlu Olsun Babacığım - Son Dakika
Güncel

Şehit Mezarında Yürek Yakan Not: Doğum Günün Kutlu Olsun Babacığım

Şehit Mezarında Yürek Yakan Not: Doğum Günün Kutlu Olsun Babacığım

Çorum'da, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın kabrine bırakılan, üzerinde 'Doğum günün kutlu olsun babacığım' notu bulunan bir buket çiçeği görenler duygulu anlar yaşadı.

18.03.2015 14:38  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle şehitlikte tören düzenlendi.

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın kabrine bırakılmış ve üzerinde 'Doğum günün kutlu olsun babacığım' notu bulunan bir buket çiçeği görenler duygulu anlar yaşadı.

DUYGUSAL ANLAR

Çorum'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle şehitlikte düzenlenen tören Valilik, Jandarma, Belediye, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'nin şehit anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasının ardından tören kıtası şehitler için saygı atışı yaptı. Daha sonra Çorum Valisi Ahmet Kara, şehitlik şeref defterini imzaladı. Vali Kara'nın konuşmasının ardından törene katılanlar şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Kur'an-ı Kerim okunarak İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından dua edildi. Şehitlik ziyareti sırasında şehit aileler de duygusal anlar yaşadı. Bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

AĞLATAN BİR BUKET ÇİÇEK

Öte yandan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 2011 yılında şehit düşen 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın mezarının üzerinde kabrine bırakılmış ve üzerinde 'Doğum günün kutlu olsun babacığım' notu bulunan bir buket çiçeği görenler duygulu anlar yaşadı. 5 Mart 1982 doğum tarihli ve 2 çocuk babası olan şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın çocukları 10 yaşındaki Zeynep ve 8 yaşındaki Efe Aslan'ın babalarının doğum gününde kabrine çiçek buketini bıraktığı belirtildi. Ziyaret sırasında şehit babası Ali Aslan ve şehit annesi Samiye Aslan oğullarının mezarı basında dua edip gözyaşı döktü.

OĞULLARINI UNUTMADILAR

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nin kırsal kesiminde 2008 yılında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen, Jandarma Komando Astsubay Onur Bakbak'ın babası Aydın ve annesi Fatma Bakbak oğullarının mezarı başında dakikalarca gözyaşı döktü. Şehit kabirlerine karanfil bırakılmasının ardından şehitlikteki tören sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Mezarında Yürek Yakan Not: Doğum Günün Kutlu Olsun Babacığım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kürt'süz Türkiye: utan akp imralıdaki canavarı birde çıkarmak istiyorsun demirtaş gibi adamlarnan işbirligi yapıyorsunuz kürtlerden okadar nefret ediyorumki sizin sayenizde 5 0 Yanıtla

Advertisement