Şehit Olan Emniyet Müdürü Dursun Acar İçin Tören (1) - Son Dakika
Güncel

Şehit Olan Emniyet Müdürü Dursun Acar İçin Tören (1)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndaki tahrip olan yerler Tören için toplananlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in törene katılması Şehit yakınları Dua edilmesi Tekbir getirilmesi Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu omuzlarında götürmeleri Yaralı olarak katılan özel harekat polisleri Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor -FETÖ darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Dursun Acar için cenaze töreni düzenlendi -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: -"Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi sadece içerideki hainleri değil, dışarıda da bir çok haini rahatsız ediyor.

17.07.2016 22:59

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndaki tahrip olan yerler

Tören için toplananlar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in törene katılması

Şehit yakınları

Dua edilmesi

Tekbir getirilmesi

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu omuzlarında götürmeleri

Yaralı olarak katılan özel harekat polisleri Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

-FETÖ darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Dursun Acar için cenaze töreni düzenlendi

-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

-" Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi sadece içerideki hainleri değil, dışarıda da bir çok haini rahatsız ediyor. Türkiye kalkındığı zaman bunun ne olacağını herkes çok iyi biliyor"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Dursun Acar (44) için cenaze töreni düzenlendi.

Acar'ın cenazesi Adli Tıptaki işlemlerinin ardından Keçiören Belediyesine ait cenaze aracıyla Özel Harekat Daire Başkanlığına getirildi. Tekbirlerle araçtan indirilen Acar'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, silah arkadaşlarının omuzunda tören alanına getirildi.

Törene, şehidin ailesi ile yakınları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Özel Harekat Daire Başkanlığı personeli katıldı.

Şehidin özgeçmişinin okunduğu törende, helallik alınıp dua edildi. Tekbirler eşliğinde mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşınan şehidin cenazesine Bakan Çelik de omuz verdi.

Çelik, daha sonra Acar'ın ailesine taziyelerini iletti. Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Acar'ın cenazesinin yarın Artvin'in Yusufeli ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

-"Yarından itibaren her şeyin stabil olacağı inancındayız"

Çelik, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel Harekat Daire Başkanlığının yıkılan binasına dikkati çekerek, "Buraya bomba atanlar bu bayrak insin istiyorlar, bu memleket parçalansın istiyorlar, böyle bir hain şebeke ne yazık ki bu milletin vergileriyle alınmış olan uçaklarla burasını bombalama cüretini gösterdiler ve onlarca kardeşimizin milleti için, memleketin birliği için mücadele eden kardeşlerimizin şehit olmasına sebep oldular. Allah'tan bulsunlar." diye konuştu.

Hiç kimsenin endişe duymaması gerektiğini ifade eden Çelik, devletin gereğini yapacağını bildirdi.

Sorumlulara yönelik idam cezasının uygulanması taleplerinin sorulması üzerine Çelik, bu darbe girişiminde bulunanların hak ettikleri cezaları almaları gerektiğini ifade etti.

Bakan Çelik, yapılanların millete rağmen gerçekleştirildiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Milletin meclisine bomba atan birisi bu vatanın değer yargılarını, bu vatanın kanını taşıyor diyebilir misiniz? Milletin meclisine, milletin güvenliğini tesis edecek olan Özel Harekat'a bomba atana nasıl 'Bu ülkeyle en ufak bir bağı var' diyebilirsiniz? Bunlar son derece tehlikeli unsurlar. Onun için gerekli müeyyide ne ise bunlar hepsi ilgili yerlere iletildi. Bunlar değerlendirilip ona göre hakettikleri cezayla karşı karşıya kalacaklar."

Demokrasi nöbetinin devam edeceğini vurgulayan Çelik, demokrasinin milletle beraber yaşayacağını söyledi. Milletle övünç duyduklarını, Şanlıurfa'da iğne atılsa yere düşmediğini, Bursa'da, Karadeniz'de ve Ege'de de aynı tablonun olduğuna işaret eden Çelik, herkesin milimetrik olarak incelendiğini, bunu yapanların hesabını vereceğini ifadesini kullandı.

Çelik, Türkiye'nin ekonomisinin son yaşanan gelişmelerden nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Devletin bütün kurumları yerli yerinde. Kısa süre içerisinde bu problemi atlatacak güce, iradeye sahip olduğumuzu çok şükür hep beraber gördük. Yarından itibaren her şeyin stabil, normal hale geleceği inancı içerisindeyiz. Bununla ilgili kurum ve kuruluşlar toplantılarını gerçekleştiriyor. Bununla ilgili herhangi bir sıkıntı olacağı inancı içerisinde değiliz. Ama bir gerçek var. Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi sadece içerideki hainleri değil, dışarıda da bir çok haini rahatsız ediyor. Türkiye kalkındığı zaman bunun ne olacağını herkes çok iyi biliyor. Bu coğrafya bizim coğrafyamız. Bu coğrafyada Türkiye'nin güçlü bir şekilde vaziyet etmesini istemiyorlar. Bütün engeller hem içeriden hem dışarıdan bunun için tezgahlanıyor. Şehit kardeşlerimiz de 78 milyonun refahı, mutluluğu, geleceği için canlarını verdiler, en büyük görevlerini yaptılar. "

Şehit Olan Emniyet Müdürü Dursun Acar İçin Tören (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Olan Emniyet Müdürü Dursun Acar İçin Tören (1) - Son Dakika


Advertisement