Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Güncel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan askerler için, Deniz Hava Komutanlığı Cengiz Topel Askeri Havaalanı'nda tören düzenlendi Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele katıldı.

14.10.2014 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde düşen "S-70B Sikorsky" tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Dz. Plt. Binbaşı Deniz Akdeniz, Dz. Plt. Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Rad. Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt için askeri tören düzenlendi.

Deniz Hava Komutanlığı Cengiz Topel Askeri Havaalanı'nda gerçekleştirilen törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, askeri erkan, şehitlerin yakınlarına taziye dileklerini iletti.

Törende, Türk bayrağına sarılı cenazelerin katafalka konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin biyografisi okundu.

Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Ercan İncioğlu, törende yaptığı konuşmada, hayatını vatan savunmasına adamış 4 kahramanı sonsuzluğa uğurladıklarını belirtti.

Vatanını, canından aziz bilen kahraman şehitlerin çok değerli ailelerinin ve yakınlarının acısını ve gözyaşlarını yürekten paylaştıklarını vurgulayan İncioğlu, şunları söyledi:

"İki maviye gönül veren kutsal bu mesleği seçen evlatlarınız artık semada parlak birer yıldız olacaktır. Vatan ve millet sevgisinin en güzel ifadesi ve bir asker için en yüksek makam olan şehitlik mertebesine ulaşmış kahraman silah arkadaşlarım, bu kutsal asker ocağına girerken hepimiz, vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna icabında canımızı feda edeceğimize yemin ettik. Sizler de bu yemininize sadık kalarak vatan ve millet uğruna hayatlarınızı ortaya koyarak, Türk milletinin şanlı tarih sayfalarına adlarınızı altın harflerle yazdırdınız."

"Bu gün yüce Türk milleti bağımsız ve özgürce yaşayabiliyorsa, bayrağımız göklerde ve dünya denizlerinde gururla dalgalanabiliyorsa, bunu her şeyden önce Ulu Önder Atatürk ve silah arkadadaşları ve siz aziz şehitlerimize borçluyuz" diyen İncioğlu, "Kahraman şehitlerim, sizin sonsuzluğa saygıyla ve gıptayla uğurluyoruz. Sizlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerinize ve silah arkadaşlarınıza başsağlığı diliyoruz. Uğrunda canınızı verdiğiniz vatan toprağında, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde sonsuza kadar huzur içinde uyuyun. Ebediyen Türk milletinin kalbinde yaşayacaksınız, vatan sizlere minnettardır. Ruhlarınız şad olsun" ifadesini kullandı.

Tören, Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu tarafından okunan duanın ardından yapılan saygı geçişi ile sona erdi.

Daha sonra şehitler Dz. Plt. Binbaşı Deniz Akdeniz'in cenazesi Kocaeli'nin Gölcük ilçesine, Dz. Plt. Üsteğmen Çağrı Ceyhan'ın cenazesi İstanbul'a, Rad. Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu'nun cenazesi Ankara'ya ve DSA Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt cenazesi ise Eskişehir'e gönderildi.

Törene, DSA Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt'ün eşi Edanur Öğüt, çocukları 1 yaşındaki Berk Buğra Öğüt ve 3 yaşındaki Bekir Bora ile babası İzzet Öğüt'ün de aralarında bulunduğu şehit yakınları katıldı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement