Şemdinli'de Büyük Operasyon - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Büyük Operasyon

Şemdinli\'de Büyük Operasyon

Şemdinli'de Teğmen şehit eden teröristlere karşı operasyon genişleyerek devam ediyor.

26.07.2011 12:25  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Hazne Köyü kırsalında 4 gün önce güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 teğmenin şehit olması, 2 PKK'lı teröristin öldürülmesi sonrası başlatılan operasyon sürdürülüyor.

Hava destekli operasyonlarda teröristlerin muhtemel geçiş noktaları top atışına tutulurken, stratejik bölgelere de özel eğitimli komandolar indiriliyor.

Hakkari'nin İran ve Irak sınırındaki Şemdinli İlçesi Hazne Köyü kırsalında, 4 gün önce yola mayın döşemeye çalışan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış Jandarma teğmen Süleyman Özoğlu şehit olurken, 1 asker yaralanmış, 2 PKK'lı da öldürülmüştü. Çatışma sonrası abluka altına alınan bölgede başlatılan operasyon genişletilerek sürüyor.

Helikopterlerle stratejik bölgelere özel eğitimli komandolar indirilirken, teröristlerin geçiş noktaları da bombalandı. Gece Guman Dağı, İran sınırındaki Alan Karakolu bölgesi ile Tekeli Taburu'ndan Irak tarafında bulunan Hakurk bölgesi ve Derecik İç Güvenlik Taburu'ndan da Basyan Vadisi'ne doğru top atışları yapıldı.

Bu arada teröristlerin bölgede artan saldırıları üzerine Irak sınırındaki Aktütün Karakolu'nun güvenliğini sağlayan Bayraktepe üs bölgesine de özel eğitimli takviye birliklerin konuşlandırıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Büyük Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement