Şemdinli'yi Hatıralarına Kazıdılar - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'yi Hatıralarına Kazıdılar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası Hatıra defterlerinden detaylar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Çelik ile röportaj Fizik öğretmeni Gürkan Karahan ile röportaj Şemdinli'yi hatıralarına kazıdılar Hakkari'nin Şemdinli ilçesi milli eğitim müdürlüğünce başka bir yere tayini çıkan öğretmenler için hatıra defteri oluşturuldu Deftere yazdıkları hatıralarında göreve başlayacak öğretmenlere "Ön yargılardan uzak durmaları" önerisinde bulunan öğretmenler, "Bir gelirken bir de giderken ağladıklarını" dile getirdi İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik: "Şemdinli'nin ismini duyan öğretmenler ve aileleri kaygılara kapılabilmekte.

03.03.2016 13:43

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası

Hatıra defterlerinden detaylar

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Çelik ile röportaj

Fizik öğretmeni Gürkan Karahan ile röportaj Şemdinli'yi hatıralarına kazıdılar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi milli eğitim müdürlüğünce başka bir yere tayini çıkan öğretmenler için hatıra defteri oluşturuldu

Deftere yazdıkları hatıralarında göreve başlayacak öğretmenlere "Ön yargılardan uzak durmaları" önerisinde bulunan öğretmenler, "Bir gelirken bir de giderken ağladıklarını" dile getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik:

"Şemdinli'nin ismini duyan öğretmenler ve aileleri kaygılara kapılabilmekte. Bu kaygılarının yersiz olduğunu, buraya gelip görmeleri durumunda karşılaşacakları ortamla alakalı ön bilgi almaları için böyle bir çalışma içine girdik"

İngilizce öğretmeni Özyurt'un yazısından:

"Burada hayatımızın en güzel tecrübelerinden birini yaşadık. 'Buraya bir gelirken bir de giderken ağlarsın' demişlerdi, inanamamıştım"

YAKUP BAY - Şemdinli Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçeden başka yere tayini çıkan öğretmenlerin duygu ve düşüncelerini aktarması için hatıra defteri hazırlandı.

İlçedeki görev süresi dolan 20 öğretmen, ayrılmadan önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki deftere hatıralarını yazdı. Göreve başlayacaklara "Ön yargılardan uzak durmaları" önerisinde bulunan öğretmenler, gösterdikleri ilgiden dolayı ilçe sakinlerine de teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamayı ilçeden ayrılan öğretmenlerin görüş ve düşüncelerini almak amacıyla başlattıklarını söyledi.

Deftere yazılanların, ilçeye atanacak öğretmenler için yol gösterici olacağını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Atamaların ardından Şemdinli'nin ismini duyan öğretmenler ve aileleri belki haklı fakat yersiz kaygılara kapılabilmekte. Bu kaygılarının yersiz olduğunu, buraya gelip görmeleri durumunda, karşılaşacakları ortamla alakalı ön bilgi almaları amacıyla böyle bir çalışma içine girdik. Şubat döneminde ilçemizden ayrılan arkadaşlarımızın görüş ve düşüncelerini aldık. Güzel dönüşler aldığımızı düşünüyoruz. Öğretmenin geldiği zamanki haletiruhiyesiyle buradan ayrıldığı zaman edindiği izlenimlerden olumlu düşünceler elde ettiğini gördük. İlçeye atanacak arkadaşlarımızın, bu defterdeki düşünceler doğrultusunda, kaygılanmadan, herhangi bir yersiz ön yargı içinde olmadan gelip göreve başlamasını temenni ediyoruz."

"Olumlu düşüncelerle ilçeden ayrılmışlar"

Defterde yer alan düşüncelerin tamamının olumlu olduğunu belirten Çelik, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik beldesindeki ortaokulda görev yaptıktan sonra tayini çıkan Tuba öğretmenin hatıra defterine yazdıklarına dikkati çekti.

Çelik, "Tuba öğretmenimiz gibi birçok arkadaşımız ilçemiz ile alakalı olumlu düşüncelerini bizlerle paylaşmış. Kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

"Geride sıcacık insanlar bıraktık"

Derecik Koçyiğit Ortaokulu'ndan tayini şubat ayında başka bir okula çıkan İngilizce öğretmeni Tuba Özyurt, yazısında Şemdinli'den ayrılırken yaşadığı hüznü aktardı.

Özyurt, duygularını şu cümlelerle ifade etti:

"Sıcacık insanlar tanıdık, bazen özledik bazen ağladık ama biz burada hayatımızın en güzel tecrübelerinden birini yaşadık. 'Buraya bir gelirken bir de giderken ağlarsın' demişlerdi, inanamamıştım. Şimdi yeniden gitme vakti. Bu sefer yolculuk vuslata. Geride güzel arkadaşlıklar ve sıcacık insanlar bıraktık. Kapısını çalıp, evinde kendi evin gibi ağırlayan insanlar kaldı bize de. Şimdi yüreğimizde uçuşan kelebekler var. Yeni umutlar, yeni insanlar."

Tekeli köyünün ortaokulunda görev yapan Türkçe öğretmeni Birgül Bakıcı Altınel de duygularını şöyle aktardı:

"Bugün itibarıyla Şemdinli'den ayrılıyorum. Hiç bu kadar karmaşık duygular yaşayacağım aklıma gelmezdi. Bir yanım mutluyken bir yanım buruk. Ağlayarak geldiğimiz küçük ama şirin Şemdinlimizden yine hüzünlü olarak ayrılmaktayım. Bunda yöre halkının, okulum personelinin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki tüm personelin etkisi büyüktür. Bu sıcaklığı ve yardımseverliği umuyorum ki gittiğimiz yerde de görürüz. Şahsım adına güzel bir iki yıl geçirdim ve bütün her şey güzel anılar olarak hafızamda kalacak. Biz sizleri unutmayacağız umuyorum ki sizler de bizi unutmazsınız. İnşallah biz de buradaki öğrencilere faydalı olmuşuzdur. Çok iyi yerlere gelebilecek öğrencilerim vardı onlara da bunu söyledim ve bir kez de burada belirtmek istedim onlarla tekrar iyi yerlerde karşılaşmak dileğiyle."

Yavuz Sultan Selim İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Şerife Vatansever de Şemdinli'ye atandığını İstanbul'da öğrendiğinde birçok kişinin "Çok uzak olduğu için gitmemesi" önerisinde bulunduğunu yazdı.

Vatansever, "(Ne olursa olsun atandığım okulu bir kez olsun görmek istediğimi) söyledim ve geldim. Şemdinli'ye babamla gelmiştim. Şemdinli'yi ve ilçedeki insanların çok sıcak olduğunu görünce kalmaya karar vermiştim. Şemdinli'de çok güzel anılar biriktirdim. Biliyorum ki buradaki sıcaklığı hiçbir yerde bulamayacağım. Şemdinli ve Şemdinli halkının sıcaklığını, samimiyetini asla unutmayacağım. Hayatımın en güzel günleri burada geçti. Hayatıma yeni bir sayfa almak için gidiyorum. Hoşçakalın" ifadelerini kullandı.

"Hiç zorluk çekmiyoruz"

Öte yandan ilçeye atanan öğretmenler de göreve başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor.

İlçedeki görevinin ilk günü olduğunu belirten fizik öğretmeni Gürkan Karahan da olumlu duygularla geldiğini belirtti.

"Yurdun her köşesinde görev yapabiliriz bilinciyle yetiştirildik" diyen Karahan, "Ama eşim ve ailem için durum farklıydı. İstanbul'da yaşıyordum. Buranın uzak olması nedeniyle ailemi ikna etmem biraz zaman aldı. Benim açımdan çok olumsuz duygular yoktu. Gayet olumlu duygularla geldim. Buraya geldikten sonra arkadaşlar ve idare çok yardımcı oldu. Bu sebeple hiç zorluk çekmedim" diye konuştu.

İlçeye atanacak öğretmenlere de seslenen Karahan, "Korkmalarını ya da üzülmelerini gerektirecek bir durum olmadığını" vurguladı.

Karahan, "Buradaki öğrencilerin çok sevimli ve olumlu bir profili var. Öğretmenler için de çok önemli yansıması var. Çevre de gayet yardımcı oluyor. Hem idari yapı olarak halk tarafından da öğretmenler çok müspet şekilde karşılanıyor. Onlara da burada öğretmenlik yapmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Şemdinli\'yi Hatıralarına Kazıdılar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şemdinli'yi Hatıralarına Kazıdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Güzel Derecik: Ben de Derecik Beldesi imam hatip ortaokuluna Şubat ayında atanan bir öğretmenim ve cevremden o kadar olumsuz yorumlar alıyorum ki bu durum psikolojimi olumsuz etkiliyor ama orada görev yapmakta olan hocalar korkulacak hiçbir şey olmadığını ve belde halkının çok içten samimi olduğunu anlattı oradan ayrılan insanların yorumlarını da okuyunca içim rahatladı ve şunu da söylemek isterim ki biz öğretmeniz ve öğrencilerimiz için varız o çocuklar bizim çocuklarımız bizim geleceğimiz nasıl olur da onları görmezden gelebiliriz ogrencilerimizle belde halkıyla el ele verip yarınlara isik olmalıyız.Guzel Derecik ve güzel insanları ben de vatanimin o güzel beldesine yakın zamanda geliyorum o temiz ve güzel kalbinizde bana da yer vermenizi istiyorum... 0 0 Yanıtla

Advertisement