Serhat Şehirleri Balıyla Kaşarıyla Yörex'te - Son Dakika
Yerel

Serhat Şehirleri Balıyla Kaşarıyla Yörex'te

Serhat Şehirleri Balıyla Kaşarıyla Yörex\'te

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı, serhat şehirleri Kars, Iğdır ve Ağrı’nın yöresel ürünlerine ev sahipliği yapacak.

14.10.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı, serhat şehirleri Kars, Iğdır ve Ağrı'nın yöresel ürünlerine ev sahipliği yapacak.

Serhat Kalkınma Ajansı'nın çatısında 22-26 Ekim'de Antalya EXPO Center'da düzenlenecek YÖREX'e katılacak olan Kars, Ağrı ve Iğdır yöresel yemeklerini de fuarda tanıtacak.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Türkiye'nin zenginliklerini doğusuyla batısıyla YÖREX'te buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

KARS GRAVYERİ

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, YÖREX'e Kars kaşarı, Kars gravyer peyniri, Kars balı, çeçil peyniri, kete, lavaş, Kağızman pestili ve pekmezi ile katılacaklarını belirterek, Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars tarihi evlerinin tabloları, el dokuması kilimleri ve kültürel ürünlerini Fuar'da tanıtacaklarını kaydetti. Ötegen, turizm kenti Antalya'da turizmcilerle bir araya gelip yöresel ürünleri için pazar arama hedefinde olduklarını söyledi.

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, şekersiz bal, koyun peyniri, tandır ekmeği ile YÖREX'te olacaklarını söyledi. Halise diye adlandırılan yöresel yemek ikramında bulunacaklarını kaydeden Alpaslan, "YÖREX'e ilk defa katılacağız. Hedefimiz yöresel ürünlerimizi ticari hayata kazandırmak. Fuarın bunun için iyi bir zemin olacağını düşünüyorum" dedi.

HALİSE YÖREX'TE

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, şekersiz bal, koyun peyniri ile YÖREX'te yer alacaklarını bildirdi. Şeftali, gül, patlıcan reçeli, zerdeçal, lepe (nohut kırığı), nabat(organik şeker), yöresel ev yemekleri, kilimler, 14 bitkiyle yapılan yöresel soğuk yoğurt çorbasını YÖREX'te tanıtacaklarını kaydetti. Arslan, Iğdır'daki ürünlerin tanınırlığını artırma hedefinde olduklarını söyledi.

Serhat Kalkınma Ajansı Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burak Aydoğdu, "Bölgenin ürünlerini Antalya'daki otellere pazarlama hedefindeyiz. Kars gravyeri Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde neden ikram edilmesin" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serhat Şehirleri Balıyla Kaşarıyla Yörex'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement