Melek Yüzlü Şeytan! Sevgilisi İçin Şahitlik Yapmıştı, Dolandırıcılıktan Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Melek Yüzlü Şeytan! Sevgilisi İçin Şahitlik Yapmıştı, Dolandırıcılıktan Tutuklandı

Melek Yüzlü Şeytan! Sevgilisi İçin Şahitlik Yapmıştı, Dolandırıcılıktan Tutuklandı

Konya'da FETÖ yalanıyla kandırdığı kişiden para sızdırmaya çalışan 22 yaşındaki Şerife Kocaoğlu, yakayı ele verdi. Kocaoğlu, bir gün önce de tutuklu sevgilisi için tanıklık yapmış.

10.12.2016 11:55  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da bir gün önce sevgilisi telefon dolandırıcılığından tutuklanan 22 yaşındaki Şerife Kocaoğlu, ertesi gün iddiaya göre dolandırmaya çalıştıkları başka bir kişiden 140 bin lirayı teslim almaya geldiği sırada, polis tarafından suçüstü yakalanarak tutuklandı. Kocaoğlu'nun bir gün önce tutuklanan sevgilisi için de mahkemede suçsuz olduğuna dair tanıklık yaptığı öğrenildi.

"EVİNİZDE PARA, ALTIN VARSA ONLARI BİZE VERİN"

Merkez Selçuklu İlçesi Sakarya Mahallesi'nde oturan ev kadını 36 yaşındaki A.A.'yı geçen 6 Aralık günü telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, "Sizin kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti. Sizi temize çıkarmak için parmak izinizi almamız lazım. Evinizde para, altın varsa onları bize verin. Parmak izi incelemesinin ardından size geri teslim edelim" dedi. A.A da, daha önce televizyonlarda telefon dolandırıcılığı haberlerini izlediği için karşısındaki kişinin telefon dolandırıcısı olduğunu anlayınca, onu oyalayıp, diğer telefondan polisi arayıp durumu bildirdi.

Melek Yüzlü Şeytan! Sevgilisi İçin Şahitlik Yapmıştı, Dolandırıcılıktan Tutuklandı

POLİS EVDE BEKLEDİ

Polis de, telefondaki kişiyi oyalamasını söyleyip, eve geldi. Polis, evin içinde ve çevresinde önlem alıp, dolandırıcıları yakalamaya çalıştı. Telefondaki kişi de, size bir komiser göndereceğim deyip, kadından ev adresini öğrendi. Eve gelen kişi kendisini 'Komiser Emre' olarak tanıtıp, kadından evdeki para ve altınları istediği sırada, içeride gizlenen polis, Bingöl nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki Mahmut Kazar'ı gözaltına aldı. Ardından da bir sokak ileride Kazar'ı otomobille bekleyen Adana nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Mehmet Emin Şahin de gözaltına alındı.

Melek Yüzlü Şeytan! Sevgilisi İçin Şahitlik Yapmıştı, Dolandırıcılıktan Tutuklandı

Gözaltına alınan 2 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahmut Kazar, mahkemede Şahin'i tanımadığını söyledi. Şahin ise Mahmut Kazar'ı, daha önceden tanıdığını belirtip, "Ben Mahmut'u, Adana'dan tanıyorum. Beni telefonla aradı, "Ben Konya'ya geliyorum. Beni otogardan al" dedi. Ben de onu alıp buraya getirdim. Benim olayla bir ilgim yok. Kız arkadaşım Şerife Kocaoğlu buna şahit ve kız arkadaşım da adliyede beni bekliyor" dedi.

Melek Yüzlü Şeytan! Sevgilisi İçin Şahitlik Yapmıştı, Dolandırıcılıktan Tutuklandı

MAHKEMEDE SEVGİLİSİNE TANIKLIK YAPTI

Bu sırada mahkeme salonunun önünde beklediği saptanan Konya'nın Beyşehir'de oturan ve bir av bayiinde çalışan Şerife Kocaoğlu, duruşma salonuna getirilip tanık olarak dinlendi. Kocaoğlu, sevgilisinin söylediklerinin doğru olduğunu ve olayla bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, Şahin ve Kazar'ın tutuklanmasına karar verdi.

FETÖ OPERASYONUYLA KANDIRMAYA ÇALIŞTI

Mehmet Emin Şahin ve Mahmut Kazar tutuklandıkları sırada bağlı oldukları şebeke, aynı gün Meram İlçesi'nde oturan esnaf 32 yaşındaki İ.Y.'yi telefonla arayıp, "FETÖ operasyonunda 3 rütbeli asker yakalandı. Sizin kimlik bilgileriniz onların eline geçmiş. Sizin kimlik bilgilerinizle kredi çekip, parayı Pensilvanya'ya gönderecekler. Sizi kurtarmak için parmak izi alacağız. Eğer paranız ve altınlarınız varsa, onlar üzerinde parmak izi kontrolü yapacağız" dedi. İ.Y., karşısındaki kişinin telefon dolandırıcısı olduğunu anlayınca, altın, döviz ve Türk lirası olarak 140 bin lirasının olduğunu ancak şu an yoğun olduğunu söyleyip telefonu kapattı.

Melek Yüzlü Şeytan! Sevgilisi İçin Şahitlik Yapmıştı, Dolandırıcılıktan Tutuklandı

'ENİŞTE' ŞİFRELİ DOLANDIRICILIK

İ.Y. bir gün sonra otomobiliyle işyerine giderken telefon dolandırıcıları, bir kez daha aradı. O da, diğer telefondan polisi arayıp durumu bildirdi. Polisin yönlendirmesiyle hareket eden İ.Y., telefondaki kişiye parayı nerede teslim edeceğini sordu. Telefondaki kişide parayı merkez Selçuklu İlçesi'ndeki bir düğün salonun önünde teslim edebileceğini, kadın bir komiser göndereceğini ve kadın polisin "Enişte" şifresini söyleyince, parayı ona teslim etmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine İ.Y. polisin yönlendirmesiyle bir poşetin içine para süsü verip, kağıt parçalarını doldurup, düğün salonunun önünde gelecek kişiyi beklemeye başladı.

POLİS, AKARYAKIT İSTASYONUNDA POMPACI OLDU

Düğün salonun içinde ve çevresinde önlem alan polis ekibinin bir kısmı düğün salonuna gizlendi. Bazıları sokaklarda vatandaş gibi davrandı, bazıları da yakındaki akaryakıt istasyonunda pompacı oldu, bazıları istasyonda otomobilini yıkıyor gibi yaptı. Bu sırada 1 gün önce, mahkemede sevgilisinin suçsuz olduğuna dair tanıklık yapan Şerife Kocaoğlu, parayı teslim almaya gelip İ.Y.'ye "Enişte ben geldim" dedi. İ.Y. de poşeti teslim ettikten sonra genç kız polis tarafından gözaltına alındı.

TRAMVAYLA GELMİŞ

Suçlamayı kabul etmeyen genç kızın ifadesinde, sevgilisinin bir arkadaşının telefonla kendisini arayıp, belirttiği adresten bir paket alacağını söylediğini ve bunun üzerine tramvayla verilen adrese paketi teslim almaya geldiğini söylediği öğrenildi. Sevgilisi Mehmet Emin Şahin ile sosyal paylaşım sitesi facebooktan tanıştığını söylediği öğrenilen genç kız, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis, şebekenin diğer üyelerinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Melek Yüzlü Şeytan! Sevgilisi İçin Şahitlik Yapmıştı, Dolandırıcılıktan Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi
    08:14 İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm
    07:58 Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı. Braka, CHP'den bir kişi ile görüştüklerini ve sonuçta 41 milyon TL bedelle taşınmazları satmayı kabul ettiklerini belirtirken, Yılmaz "Ben sadece benden yardım isteyen Fatih Keleş'i kırmayarak bir çanta parayı aldım ve onun dediği yere götürdüm" dedi.

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:51 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.


Advertisement