Sıcaklığın Düşmesinin Üzüm Bağlarına Etkisi - Son Dakika
Yerel

Sıcaklığın Düşmesinin Üzüm Bağlarına Etkisi

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle üzüm bağlarının olumsuz etkilendiğini ve bunun da çiftçiyi üzdüğünü belirterek, "Biz çiftçilerimizi mağdur etmemek adına ne gerekiyorsa yaparız. Ülkemizde güçlü bir devlet, güçlü bir hükümet var" dedi.

25.04.2015 19:33

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle üzüm bağlarının olumsuz etkilendiğini ve bunun da çiftçiyi üzdüğünü belirterek, "Biz çiftçilerimizi mağdur etmemek adına ne gerekiyorsa yaparız. Ülkemizde güçlü bir devlet, güçlü bir hükümet var" dedi.

Selçuk Özdağ, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve partililerle zirai dondan etkilenen bağlarda incelemede bulundu.

Hasar tespit çalışmalarının ardından ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Özdağ, Saruhanlı'nın yanı sıra Sarıgöl ve Gölmarmara ilçelerinde de konuyla ilgili sıkıntı yaşandığını hatırlattı.

Tespit çalışmasının ardından durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bildireceklerini kaydeden Özdağ, "Biz çiftçilerimizi mağdur etmemek adına ne gerekiyorsa yaparız. Ülkemizde güçlü bir devlet, güçlü bir hükümet var" dedi.

Çiftçilerin borçlarının ertelenmesi konusunda bir çalışma başlatılabileceğini söyleyen Özdağ, şöyle devam etti:

"Birileri Manisa'nın afet bölgesi ilan edilmesini, birileri de TBMM'nin olağanüstü toplanmasını istiyor. Bunun için önce bir raporu görelim. Önce Manisa genelinde ne kadar zarar olduğunu tespit edelim, ondan sonra bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu karar versin."

Özdağ ve beraberindekiler bağlardaki incelemelerinin ardından Saruhanlı'nın Mütevelli Mahallesi'ni de ziyaret ederek üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Tanrıverdi de üzüm bağlarını gezdi

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de Turgutlu ilçesinin Avşar, Sarıbey ve Derbent mahallelerindeki üzüm bağlarını gezdi.

Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle bağlarda büyük zararın meydana geldiğini hatırlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Bağını, bahçesini, ürününü sigorta yaptırmış çiftçilerimiz sıkıntı yaşamayacak. Bölgemizde bu afetin sayısal sonuçlarını toplayacağız. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bu belgeleri toplayarak Ankara'ya döneceğiz ve gerekli makamlara müracaatlarımızı yaparak çiftçilerimiz için müjdeleri vereceğiz ancak çiftçilerimizden bir an önce zarar ziyan tespitlerinin tamamlanması için müracaatta bulunmalarını istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sıcaklığın Düşmesinin Üzüm Bağlarına Etkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement