Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Ekonomi

Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı Düzenlendi

Hazine Müşteşar Yardımcısı Ahmet Genç, “Kasko ve trafikle ilgili olarak, kaskoda 2013 yılında bir değişiklik oldu.

15.06.2015 13:24

Hazine Müşteşar Yardımcısı Ahmet Genç, "Kasko ve trafikle ilgili olarak, kaskoda 2013 yılında bir değişiklik oldu. Kasko genel şartları değişti. Artık poliçeye hangi tamirhaneye götürülecek, hangi tür yedek parça takılacak' gibi hususlar, yakın dönemde kasko ile ilgili en önemli değişiklik, rayiç değer somut değilse veya bir referans yeri belirlenmemişse, 'Türk Sigorta Birliği'nin kasko değerine gidilir' hükmü kalktı. Hazine'nin belirleyeceği usul olarak belirlendi" dedi.

Sigorta Acenteleri İştişare toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu'nda düzenlendi. Konferansa Hazine Müsteşarı Yardımcısı Ahmet Genç, TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap ve diğer yetkililer katıldı.

Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç yaptığı konuşmada, sigortaları üçe ayırarak, bunların hayat dışı sigortacılık, devlet bütçesine katkı sağlayan sigortalar, aracılık sistemi olduğunu söyledi. Genç, hayatı dışı sigortaların motorlu taşıt sigortalarının olduğunu belirterek, "Kasko ve trafikle ilgili olarak, kaskoda 2013 yılında bir değişiklik oldu. Kasko genel şartları değişti. Artık poliçeye hangi tamirhaneye götürülecek, hangi tür yedek parça takılacak' gibi hususlar, yakın dönemde kasko ile ilgili en önemli değişiklik, rayiç değer somut değilse veya bir referans yeri belirlenmemişse, 'Türk Sigorta Birliği'nin kasko değerine gidilir' hükmü kalktı. Hazine'nin belirleyeceği usul olarak belirlendi. Trafik sigortası genel şartları değişti" ifadelerini kullandı.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Kasap, taleplerinden bahsederek, "KOSGEB desteklerinden faydalanmak istiyoruz. KOSGEB'in İşbirliği, Güç Birliği adında bir projesi var. Hükümetimizi kurulur kurulmaz, TOBB Yönetimi olarak gündeme getirmeniz ve KOSGEB gündemine alınmamızı sağlamak. İkincisi ise DASK tarifesi yeniden düzenleniyor. Minimum acente payını 15 TL'ye çıkarmanız. Düşük komisyon nedeniyle DASK poliçelerine takip edemiyoruz" şeklinde konuştu.

TOBB Başkan Yardımcısı Yorgancılar, sekiz önce Türkiye'de kaç sigorta acentesi olduğunu bilmediklerini söyleyerek, "İsteyen herkes, kimseye sormadan, hiçbir merciden izin almadan işyerini açıp sigorta acenteliği yapmaya başlıyordu. Hiçbir mesleki kural, disiplin mekanizması yoktu. Ancak, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile sizler çok büyük bir işi, önemli bir ilki başardınız. Diğer sektörlere rol model olan bir yapıyı kurup; bir mesleğin nasıl kayıt altına alınacağını, mesleki disiplinin ve mesleki eğitimin nasıl en iyi şekilde sağlanacağını tüm sektörlere gösterdiniz. Ecdadımızın kurduğu çok önemli bir mekanizmayı yeniden canlandırdınız" diye konuştu.

Yorgancılar şunları kaydetti:

"Bugün Avrupa, iş dünyası örgütlenmesini, Oda sistemini bizdeki 'Ahilik ve Loncalık'tan kopyalamıştır. Bu sistem daha sonra Avrupa'dan da tüm dünyaya yayılmıştır. Ahilik ve Loncalık ne yapardı. Dört temel esası vardır. Mesleki yeterliliği sağlayanları mesleğe kabul etme, kayıtlarını tutma, mesleki eğitimi verme ve mesleki disiplini sağlayarak gerekli hallerde cezalandırma, hatta meslekten ihraç etme. Bunlar, sistemin ana omurgasıydı." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement