Siirt'te Belediye Meclis Toplantısında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Belediye Meclis Toplantısında Gerginlik

Siirt Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın gündem dışında bölgede yaşanan gelişmelere değinmesi tartışmaya neden oldu.

04.03.2016 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın gündem dışında bölgede yaşanan gelişmelere değinmesi tartışmaya neden oldu.

Siirt Belediyesi mart ayı Belediye Meclisi Toplantısı, Belediye Başkanı Bakırhan'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Bakırhan'ın HDP'li belediye başkanlarının tutuklandığını iddia etmesi üzerine, AK Partili meclis üyeleri "Siz neden tutuklu değilsiniz?" diyerek, terör örgütüne yardım ve yataklık eden belediyelerin sorgulanması gerektiğini belirtti.

Başkan Bakırhan'ın "Cizre ve Silopi'de Kürtler haklarını istiyor" sözü üzerine AK Partili meclis üyesi Nurten Temiz, "Ben de Kürt'üm ve istediğim yerde ve platformda Kürtçe konuşuyorum, başımı örtüyorum bir sıkıntım yok. Ama insanlarımız katlediliyorsa bunu başkalarına mal etmenin anlamı yok. O çukurları kim kazdı insanların ölümüne sebep olan kim?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

"Öz yönetim ilan eden yerlerle ilgili yapılması gereken ne ise bir an önce yapılmalıdır" diyen Bakırhan'a, AK Partili meclis üyesi Mehmet Selami Uyan, daha önce yaptığı bir konuşmada, "Kürt halkı ayrı bir devlet ve bölünme istemiyor" sözünü hatırlattı.

"Kimsenin molotofla, barikatla bu meseleleri halletmesi mümkün değil"

Uyan, "Siz ayrı Kandil ayrı eş başkanlarınız ayrı bir şey söylüyor. Ama maalesef Mecliste hiçbir şey demiyorsunuz. Her şeyin tartışılacağı yer Meclis olduğu halde orada milletvekillerinizi göremiyoruz. Keşke o ortamda oturup konuşulsa" dedi.

Belediye meclis üyelerinin meclis gündemine geçilmesi konusunda uyarısına rağmen Bakırhan, hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Bunun üzerine belediye meclis üyesi Sebahattin Ataker, çevresinin Kürt kökenli kişilerle dolu olduğuna işaret etti.

Ataker, "Benim tüm arkadaşlarım Kürt'tür. Bizim birbirimizden ayrılma imkanımız yoktur. Kimsenin molotofla, barikatla bu meseleleri halletmesi mümkün değil. Bu konu ancak Meclis'te halledilir. Birbirimizi üzmekle, kırmakla bir şey elde edemeyiz" diye konuştu.

Meclis üyesi Uyan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Kürtlerin bir devleti var hem de 80 milyon nüfusa sahip" sözünü anımsattı.

Uyan, "Milletvekiliniz arabasıyla gidip bir teröristi koruyorsa, araçlarla belediyeler silah taşıyorsa tabii ki bunlar sorgulanacak. Dünyanın herhangi bir ülkesinde böyle bir örnek var mı?" ifadelerini kullardı.

Tartışmalardan sonra toplantı meclis gündemindeki konuların görüşülmesiyle devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Belediye Meclis Toplantısında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement