Siirt'te Dereceye Giren Projeler Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Dereceye Giren Projeler Sergilendi

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrenciler tarafından hazırlanan ve dereceye giren projeler için sergi düzenlendi.

02.06.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrenciler tarafından hazırlanan ve dereceye giren projeler için sergi düzenlendi.

Siirt Kız Meslek Lisesinde düzenlenen sergide, bu yıl TÜBİTAK tarafından orta öğretim öğrencileri arası düzenlenen araştırma "Bu Benim Eserim" proje yarışmasında Van Bölge ve Türkiye finallerinde ödül alan projelerde sergilendi.

Serginin açılışı, Milli Eğitim Müdür yardımcıları M. Fethi Suay, M.Enis Önen, Teftiş Kurulu Başkanı Kanber Kızbaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri A.Hadi Torpa, Selami Özbilici, Mithat Ege ve katılımclar tarafından yapıldı.

Projeler hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Suay, Kurtalan Bağlıca ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Fen Bilimleri alanındaki projeleri bölge birincisi olup Ankara finallerinde Türkiye birinciliğini aldığını ifade etti.

Pervari Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Matematik Projesi'nin Van Bölge birincisi olarak Ankara final yarışmasında teşvik ödülü aldığını aktaran Suay, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Siirt Fıstığıyla Yaşlanmaya Son" projesi Van bölge yarışmasında Biyoloji alanında Bölge ikinciliğini aldığını ve bu projeler öğrencilerin yoğun ilgisini çektiğini kaydetti.

Sergi'ni Milli eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan AR-GE ekibinin çalışmasıyla hazırlandığını belirtten, Suay, "TÜBİTAK Koordinatörü olduktan sonra Siirt'te ortaöğretim ve ortaokul projelerinde büyük başarıların sağlanmasında büyük katkıları olan Siirt Milli Eğitim AR-GE ekibinden Şükrü Azgan ve Mehmet Şirin Batur serginin organizasyonunu sağladı. Derslerinden arta kalan zamanı yaptıkları araştırmalarla değerlendiren, yaptıkları araştırma projeleriyle geleceğin bilim insanı olma noktasında büyük bir umut besleyen ve her türlü ödülü takdiri hak eden öğrencilerimizi Siirt halkı adına tebrik eder başarılarının devamını dileriz" dedi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Dereceye Giren Projeler Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement