Siirt'te Kapitalizm ve Demokratik Katılımcılık Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Kapitalizm ve Demokratik Katılımcılık Paneli Düzenlendi

Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Kapitalizm ve Demokratik Katılımcılık konulu panel düzenledi.

22.12.2014 16:18  Güncelleme: 16:38

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Öğrenci Konseyi tarafından "Kapitalizm ve Demokratik Katılımcılık" konulu panel düzenlendi.

Merkez Kampus Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, kapitalizmin mutlak olmadığını söyledi.

"6 bin yıldır süregelen kapitalist iktidar zihniyeti yıkılmak zorundadır" diyen Çelik, "Sürdürülebilinir ekonomi ile on binlerce yıl yaşayan insanlık ailesi, doğa ile daha barışık bir duruş sergilerken tarihsel ilk sömürgeci erkek ulusunun şahsında ilk önce düşürülen kadın olmuştur" ifadesini kullandı

Yazar Hayri Ateş ise iktidarlaşmanın önüne toplumsallaşma ile geçilebileceğini savunarak, insanlığın gelişmesi yolunda bir devrimden bahsedilecek olursa bunun neolitik dönem olduğunu belirtti.

"Salt üretim ilişkileri üzerinden modern köleler üreten bir sistem olan kapitalizm yok karşımızda" ifadesini kullanan Ateş, şöyle konuştu:

"Bugün ne yiyeceğimizden ne içeceğimize ve giyeceklerimize varana kadar dışarıdan bize dayatan günlük yaşamımızın her noktasına nüfuz eden bir sistem olarak kapitalizm karşımızda"

Panele Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, HDP, DBP Siirt il başkanları, İHD Siirt Şubesi yöneticileri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Milletvekili Demir, panelin ardından Belediye Başkanı Bakırhan ve SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'ı makamında ziyaret eti. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Kapitalizm ve Demokratik Katılımcılık Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement