Siirt'teki Suriyelilere İftar - Son Dakika
Yerel

Siirt'teki Suriyelilere İftar

Siirt'teki Suriyelilere, Norveç Kızılhaçının Türk Kızılayına hibe ettiği mobil aşevlerinde hazırlanan yemeklerle iftar verildi.

26.06.2015 23:21

Siirt'teki Suriyelilere, Norveç Kızılhaçının Türk Kızılayına hibe ettiği mobil aşevlerinde hazırlanan yemeklerle iftar verildi.

Çetin Barajı'nın yapımını üstlenen Norveç firmasının girişimiyle bu ülkenin Kızılhaçı tarafından Suriyeli sığınmacılar için gönderilen 4 mobil aşevi Türk Kızılayına teslim edildi.

Selami Değer Anadolu Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen iftar programında, büyük bölümünü Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu yaklaşık 2 bin kişiye yemek dağıtıldı.

Programda konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, iftar organizasyonunu gerçekleştiren Türk Kızılayı ile Norveç Kızılhaçına teşekkür etti.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fahri Kaplan da, bölgede faaliyet gösteren Norveç firmasının katkılarıyla bu ülkenin Kızılhacı tarafından 4 mobil aşevi hibe edildiğini söyledi.

Aşevi olarak kullanılan tırlardan birinin Siirt'te Kızılayın bölgedeki çalışmaları için kullanılacağını belirten Kaplan, şunları kaydetti:

"Birlikteliğin, dayanışmanın, karşılıklı sevgi ve saygının, karşılıklı dayanışmanın yoğun olarak yaşandığı ve hatta ete kemiğe büründüğü bu ayda birlikte iftar açmanın mutluluğu yanında bir işbirliği ve karşılıklı dayanışma, yardımlaşmanın ve bir kurumsal sosyal sorumluluğun örneği olan bir başka mutluluğu da aynı anda yaşamaktayız. Bu tırlardan biri Siirt'te kullanılacak. Bu bağışın gerçekleşmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Firmanın Proje Müdürü Haldun Kahyaoğlu ise görevlerinin bölgede sadece enerji yatırımı yapmak olmadığını, sosyal sorumluluk gereğince insani yardım konusunda büyük duyarlılık gösteren Türk Kızılayına destek olmak istediklerini dile getirdi.

-"Kendi evimizde gibiyiz"

Suriyeliler adına konuşan Vacıh Ahmet de Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Sevgili Peygamberimizin buyurduğu gibi insanlara teşekkür etmeyi bilmeyen Allah'a teşekkür etmesini bilmez. Bu şekilde evlerini, yurtlarını bize açan tüm vatandaşlarınıza ve başta Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hükümet yetkililerine, bizi misafir eden Siirt'teki bütün misafirperverlere, Ensar aşkıyla bize bu hizmeti verenlere tüm Suriyeliler adına ben teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm içtenliğimle söylüyorum ki burada bir gariplik hissetmiyoruz. Kendi evimizde, memleketimizde ve yurdumuzda kalmış gibiyiz. Sizler ne olur bizleri unutmayın, dualarınızla ve yardımlarınızla bizim yanımızda olun."

Siirt Müftüsü Faruk Arvas'ın ettiği duanın ardından katılımcılar mobil aşevlerini inceledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'teki Suriyelilere İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement