Silopi'de AK Parti 5. Olağan Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Politika

Silopi'de AK Parti 5. Olağan Kongresi Yapıldı

Silopi\'de AK Parti 5. Olağan Kongresi Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kürk sorunu adı adında tartışılmayacak hiç bir konu kalmadığını söyledi.

06.12.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kürk sorunu adı adında tartışılmayacak hiç bir konu kalmadığını söyledi.

AK Parti Silopi 5. Olağan Kongresi'ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dündar, AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen ve çevre ilçe başkanları, parti yöneticileri ile partililer katıldı.

Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Kutlama mesajlarının okunmasının ardından açılış konuşmasını AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen yaptı. Bilen, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kongrede konuşan Aktay, AK Parti ile beraber ülkede sessiz bir devrim olduğunu söyledi. Aktay, "Eskiden Kürtçe konuşmanın suç sayılıyordu. Şimdi devlet kendi eli ile en kaliteli Kürtçeyi TRT kanalında Kürt vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Anadilde eğitim aşılması en son problemlerdendi. Ancak bugün özel okullarda olsa bile bu sorun artık aşılmıştır. Kürt sorunu bizim zamanımızda çözülmüştür. Kürt sorunu ile ilgili her sorun siyasete açılmıştır. Bugün Kürt sorunu adında tartışılmayacak hiçbir konu kalmamıştır. Bir tartışmaktan korkmuyoruz biz düşünmekten korkmuyoruz. Bugün Türkiye'de her şeyi özgürce düşünüp savunuyoruz. İşte sessiz devrim budur" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ, KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İLE İLGİLİ SORUN DEĞİLDİR"

Devam eden çözüm sürecinin Kürt sorunun çözümü ile ilgili sorun olmadığını belirten Aktay, "Çözüm süreci şiddet sorunun bitmesi ile ilgili bir sorundur. Artık Kürtler ile ilgili bu ülkenin bir sorunu kalmamıştır. Silahlı yapı terör ile ilgili bir sorunu kalmıştır. Bir takım insanların kendi meramlarını ancak silahla ifade edebileceklerini zannediyor olmalarından düşünmelerinden mütevellit bir sorunumuz vardır. Biz onlara diyoruz ki artık bunlara gerek yok. Eğer samimi iseniz eğer gerçekten Kürtleri düşünüyorsanız bu şekilde Kürtlerin hakkını hiçbir şekilde savunamazsınız. Eskiden Kürtlerin inkar edildiği bir dönemde bir miktar mazeretiniz vardı. Kürtlere ayrımcılılık yapıldığı Kürtlerin her türlü haksızlığa uğratıldığı ortamlarda bir nebze mazeretiniz vardı. Aslında şiddetin hiçbir şekilde mazereti olamaz. Ama bugün şiddeti mazur görmenin zemini ve gereği yoktur. İşte bazıları diyor ki bizim verdiğimiz mücadele sonrasında Kürtler bazı haklara kavuştular. Hayır, kesinlikle öyle bir şey yoktur. Eğer bugün Kürtler bazı haklara sahip olduysa bu silahlı mücadele ile olmamıştır. Aksine bu silahlı mücadeleye rağmen olmuştur. Bu bizim AK Parti olarak 2001 yılında hedeflediğimiz şeylerdir" diye konuştu.

"KOBANİ MESELESİNDE BİZİ TÖHMET ALTINDA BIRAKTILAR"

Kobani olaylarında kendilerini töhmet altında bıraktıklarını kaydeden Aktay, "Türkiye Türkiye olalı böyle bir zulüm görmedi diyebiliriz. Kobani meselesinde öyle bir hava verildi ki biz gelen mültecilere ayrımcılık yapıyormuşuz gibi bir hava vermeye çalıştılar. Oysa bir bakın bugüne kadar 1 milyon 650 bin Suriyeli mülteciyi kabul etmişiz. Bunların arasında hiç şekilde ayrımcılılık yapmadık. Bakın bugün Kürt meselesine çok sahip çıktığını iddia eden Avrupa şuana kadar 100 bin mülteciyi bile alamadı. Aldıklarını da seçerek alıyor. İşte doktorlar mühendisler bu şekilde olanları alıyor. Sadece 2 gün içersinde 192 bin kobanili kardeşlerimizi Türkiye'ye kabul ettik ve onları en iyi şekilde misafir ettik" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 300 delegenin oy kullandığı seçimde oyların tamamını alan AK Parti İlçe Başkanı Fatih Bilen yeniden başkan seçildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Silopi'de AK Parti 5. Olağan Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement