Silopi'de Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Kan Bağışı

Türk Kızılayı tarafından yürütülen kan bağışı kampanyası kapsamında Kızılay'ın kan bağışı tırı, Silopi ilçesine geldi Sanat Sokağı'na park edilen tır da gönüllü vatandaşlardan gün boyu kan verebilecek.

17.05.2015 19:02

Türk Kızılayı tarafından yürütülen kan bağışı kampanyası kapsamında Kızılay'ın kan bağışı tırı, Silopi ilçesine geldi

Sanat Sokağı'na park edilen tır da gönüllü vatandaşlardan gün boyu kan verebilecek. Kızılay doktorlarından Deniz Akelma, kan bağışına destek çağrısında bulundu.

Türk Kızılayı olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7 ilde faaliyet gösterdiklerini ve bu 7 ildeki 526 hastanenin kan ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını belirten Akelma,"Kan alma işlemi, tıbbi bir işlem olduğu için öncelikle kişi reşit mi değil mi bakıyoruz ve kan bağış formunu doldurmasını istiyoruz. Daha sonra vücut ağırlığına ve aç olup olmadığına, herhangi bir bulaşıcı hastalık geçirip geçirmediğine bakıyoruz. Kan veren kişiye bazı özel sorular soruyoruz ve kişinin beyanına göre hareket ediyoruz" dedi.

Alınan kanın farklı testlerden geçtiğini söyleyen Akelma, alınan kanların test için merkeze gönderildiğini, burada Hepatit B, AİDS, sifilis ve HCS testlerinden geçirildiğini ifade etti.

Akelma, kanın hayat kurtaran sıvı olduğuna vurgu yaptı.

Bu arada, mobil kan toplama aracının daha sonra Cizre'ye gideceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silopi'de Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement