Silopi'de Sınırı Yüzerek Geçen Şoförlere Ateş Açıldı: 4 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Sınırı Yüzerek Geçen Şoförlere Ateş Açıldı: 4 Yaralı

Silopi\'de Sınırı Yüzerek Geçen Şoförlere Ateş Açıldı: 4 Yaralı

Cizre'deki yakınlarıyla iletişim kuramadıklarını söyleyen yaklaşık 500 şoför, Hezil Çayını yüzerek Türkiye'ye girmek istedi. Jandarma şoförleri önce uyardı, sonra ateş açtı.

10.09.2015 16:07  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Habur Sınır Kapısı'nda girişlerde sorun yaşayıp mağdur olduklarını ve Cizre'deki yakınlarından haber alamadıklarını söyleyerek, Kuzey Irak sınırından kaçak olarak Hezil Çayı'nı yüzerek geçmeye çalışan kamyon şoförlerine jandarma ateş açtı. Olayda 4 şoför yaralandı.

ÖNCE UYARDILAR, SONRA ATEŞ AÇTILAR

Geçen cuma gününden beri sokağa çıkma yasağı uygulanan ve cep telefonlarının çalışmadığı Cizre'deki yakınlarıyla iletişim kuramadıklarını söyleyen yaklaşık 500 kadar şoför, Türkiye-Irak sınırını oluşturan Hezil Çayı'na kadar gelerek, ellerindeki beyaz bezlerle yurda giriş yapmaya çalıştı. Sınırda güvenliği sağlayan Kapılı Jandarma Taburu'na bağlı askerler, Hezil Çayını yüzerek Türkiye'ye gelmek isteyen şoförleri önce uyardı, ardından ateş açtı.

50 KADARI TÜRKİYE TARAFINA GEÇTİ

Açılan ilk ateşle yaralanan 4 şoför, arkadaşlarının yardımıyla Kuzey Irak'ın Zaho kentindeki hastanelere götürülürken, gruptan 50 kadarı Hezil Çayı'ndan Türkiye tarafına geçti, diğerleri geri döndü. Sınırı yasadışı yollardan geçerek yurda giren şoförlerin önü, zırhlı jandarma ekipleri tarafından kesildi. Askerler ile yapılan görüşme sonunda şoförler karşıya geri gitmeleri için ikna edildi. Kapılı köyünde askerlerin gözetiminde şoförler, geldikleri yoldan tekrar sınırın karşı yakasına geçiş yaptı.

"15 GÜNDÜR IRAK'TA BEKLİYORUZ"

Sınırı kaçak yollardan geçen şoförlerden Ali Badur, "15 gündür Irak'ta bekliyoruz. Evlerimizden, çocuklarımızdan bir haber alamıyoruz. Ne oldu, ne bitti, bilmiyoruz. Peşmergeler de izin vermiyor. Kapı çalışmıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz? Mecburuz. Sınırı geçmek zorunda kaldık. Yetkililere sesleniyorum gelsinler bize bir çare göstersinler." dedi.

Olay yerinden kareler;



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Sınırı Yüzerek Geçen Şoförlere Ateş Açıldı: 4 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (77)

  • ........: cıksın savaş bu böyle olmuycak cizre halkı yanlız değıl yaşasın kürt halkı uyanın kürt kardeşlerim 41 70 Yanıtla
  • amedli: Cizre yanliz degildir herbiji hdp 21 49 Yanıtla
  • hakan ozturk: askerin sozunu dinlemezsen kursunu yersin kendinizi ne saniyosunuz 57 12 Yanıtla
  • Türk türküm: Yazıklar olsun bu vahşete ben bir Türk olarak bütün oylarım hdp ye 9 60 Yanıtla
  • MEHMET AKDAĞ: CİZRENİN NÜFUSU KAÇ Kİ,500 TANE ŞÖFÖR OLSUN.ONLARIN HEPSİ PKK MİLİTANI.TÜRKİYE TOPRAKLARINA GİRMEYE ÇALIŞANLARI EMİR ALMAKSIZIN VURMAK ŞART.AKSİ HALDE HEPSİ CİZREDE GÖMDÜKLERİ SİLAHLARIYLA ASKERLERE ATEŞ AÇAR. 62 6 Yanıtla
  • MERSİN,erdemli: HE HE SOFÖRDÜR ONLAR SOFÖR BDP GİREYİNCE ONLARI GÖNDERMİŞ 44 23 Yanıtla
  • baskent: Zulüm yapan her kimse elbet bunun hesabını verir. 49 13 Yanıtla
  • ghgsadf: sokmayın hepsi pkk 38 21 Yanıtla
  • can: Bu zülmü israil bile müslümana yapmamıştır. 28 30 Yanıtla
  • dost: arkadaşlar 500 şöför deyince aklınıza haklı olarak başka şeyler gelebilir ama cizre habura çok yakın olduğu için cizre erkeklerinin hemen hemen hepsi geçimini şöförlükle yapıyor kamyon ve tır şöförlüğü günü birlik ırak kürdistanına gidip geliyorlar evet gerçektende onların hepsi şöför 54 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement