Silopi - Terörden Etkilenen Silopili Öğrencilerin Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Silopi - Terörden Etkilenen Silopili Öğrencilerin Karne Heyecanı

Silopi - Terörden Etkilenen Silopili Öğrencilerin Karne Heyecanı

Terörden etkilenen Silopili öğrencilerin karne heyecanıŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde terör olaylarından mağdur olan yaklaşık 40 bin öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.

17.06.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terörden etkilenen Silopili öğrencilerin karne heyecanı

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde terör olaylarından mağdur olan yaklaşık 40 bin öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı. Silopi Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, bu yılı terör olaylarından dolayı olumsuzluklar içerisinde geçirdiklerini söyledi.

PKK'lılara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında ilk yasağın 7 Ekim 2015 tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasakları 3 defa arayla toplamda 58 gün sürdü. Yasakların sürdüğü esnada eğitimden mahrum kalan öğrenciler için telafi eğitimi verildi. Batman, Mardin, Siirt gibi illere gönderilen Silopili öğrenciler, burada telafi eğitimlerini aldı. Uzun bir süre okullarında eğitim alamayan öğrenciler, bu yılki eğitim öğretimin sona ermesiyle Silopi'de 39 bin 128 öğrenci karnelerini aldı. Silopi'de karne dağıtım töreninin düzenlendiği Vatan İlk ve Ortaokul'undaki öğrencilerin heyecanlı oldukları, bazılarının da hüzünlendiği görüldü. Terör olaylarından dolayı yeterli bir şekilde bu yıl eğitim alamayan öğrencilerin bir çoğu, tüm olumsuzluklara rağmen taktir ve teşekkür belgesi aldı.

"TERÖR OLAYLARINDAN DOLAYI OLUMSUZ BİR YIL GEÇİRDİK"

Karne dağıtım töreninde konuşan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Dayanan, bu yılki eğitim öğretim yılını, terör olaylarından dolayı olumsuzluklar içerisinde geçirdiklerini anlattı. Telafi eğitimi verilen öğrencilerden önemli sonuçlar elde ettiklerini dile getiren, Dayanan, "Terörden kaynaklı sebeplerden dolayı eğitim öğretimde bazı aksaklıklar olumsuzluklar yaşadık bu sene içerisinde. İlk iş olarak özellikle sömestri tatilinde 8 ve 12'nci sınıflara yönelik Milli Eğitim Bakanlığı talimatı doğrultusunda telafi eğitimleri başladı. Batman'a bin civarı öğrencimizi gönderdik. Bu telafi programında çok müspet sonuçlar aldık. İkinci dönemin başlaması ile yine bu öğrencilerimizin terörden kaynaklı sıkıntılardan okula gelemediği günleri telafi etmek amacı ile Cumartesi günleri çocuklarımızı okula çağırdık. Pazar günleri destekleme kurslarını açtık. Bütün bunları bir bütün olarak değerlendiğimizde öğrenci öğretmen velilerimizin olağanüstü gayretleri ie çok güzel sonuçlar aldık. Bugün itibari ile bu kurslarımızı ve telafi programımızı sonlandırdık. Önümüzdeki yıl inşallah terörün olmadığı barışın hakim olduğu bir ortamda öğrencilerimizi böyle müreffeh bilimin ışığında böyle daha akılcı daha olumlu sonuçlar doğuracak çok güzel bir eğitim öğretim olması dileği ile teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi - Terörden Etkilenen Silopili Öğrencilerin Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement