Silvan'da Çatışmalar Yerini Sessizliğe Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Silvan'da Çatışmalar Yerini Sessizliğe Bıraktı

Silvan\'da Çatışmalar Yerini Sessizliğe Bıraktı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, sabah erken saatlerde başlayan ve yaklaşık 9 saat boyunca şiddetli yaşanan çatışmalarda uzun namlulu silahlarla polise ateş açan bir kişi öldürülmüş, bir kişi de yaralanmıştı.

18.08.2015 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, sabah erken saatlerde başlayan ve yaklaşık 9 saat boyunca şiddetli yaşanan çatışmalarda uzun namlulu silahlarla polise ateş açan bir kişi öldürülmüş, bir kişi de yaralanmıştı. İlçedeki çatışmalar, havanın kararmasıyla birlikte yerini sessizliğe bıraktı.

Diyarbakır Valiliği'nin gece 01.00'dan itibaren, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Silvan ilçesindeki operasyon, sabah saat 05.10'da başladı. TSK ve Emniyet'in birlikte düzenlediği operasyona, aralarında paletli tankların da bulunduğu çok sayıda zırhlı araçlarla özel harekat timleri, jandarma özel harekat personelleri, polis ve asker katıldı. Operasyona, helikopterler de destek verdi. Çeşitli bölgelerine keskin nişancıların yerleştirildiği ilçede, operasyonun başlaması ile birlikte Konak, Feridun, Mescit, Tekel, Selahattin ve Bahçelievler mahalleleri abluka altına alındı. Buralarda, PKK'lılar tarafından güvenlik güçlerine ateş açılması ile çatışmalar başladı. Zaman geçtikçe şiddetini arttıran çatışmalar, yaklaşık 9 saat sürdü. Çatışmalarda, uzun namlulu silahlarla polise ateş açan Serhat B. adlı kişi öldürülmüş, bir kişi de yaralanmıştı.

Asker ve polisin havanın kararmasıyla birlikte geri çekildiği ilçede çatışmalar sona ererken, pencere ve balkonlara çıkan bazı kişiler, operasyonu protesto etmek amacıyla, 'tencere-tava' eylemi yaptı. Eylemin ardından ilçe sessizliğe büründü. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silvan'da Çatışmalar Yerini Sessizliğe Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bayburtlu: bayburtta köy yollarinda her zaman çıkar karsimiza 0 0 Yanıtla

Advertisement