Sinan Oğan: Ermenistan, PKK İçin İkinci Kandil Konumundadır - Son Dakika
Güncel

Sinan Oğan: Ermenistan, PKK İçin İkinci Kandil Konumundadır

Sinan Oğan: Ermenistan, PKK İçin İkinci Kandil Konumundadır

Iğdır üzerinden hesaplar yapıldığını ve Iğdır üzerinden Kürdistanı Ermenistan'a bağlama hayali kurulduğunu belirten Sinan Oğan, "Iğdır halkı buna müsaade etmeyecektir." dedi.

10.09.2015 10:26  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Stratejik araştırmacı ve 24'üncü dönem MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirirken " Ermenistan, PKK için ikinci Kandil konumundadır." dedi.

POLİSE MORAL VERMEK İÇİN IĞDIR'A GİTTİ

Dağlıca'da 16 askerin, daha sonra Iğdır'da 13 polis memurunun şehit edilmesiyle ilgili olarak Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunan Sinan Oğan, Dağlıca ve Iğdır'dan gelen şehit haberlerinin yürekleri dağladığını söyledi. Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki şehit ailesine başsağlığı dilemek ve destek için gittiğini anımsatan Oğan, şimdi de polise moral ve destek vermek için Iğdır'a geldiğini belirtti.

"AĞRI DAĞI-ERMENİSTAN HATTI PKK TEHDİDİ ALTINDADIR"

Türkiye ve uluslararası alanda terör çalışması yaptığını, bu nedenle 13 polis memurunun şehit olduğu Iğdır-Aralık kara yolunda da incelemelerde bulunduğunu ifade eden Sinan Oğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Uzun süredir belirttiğim, çözüm sürecinde yollara döşenen mayınların, bombaların şimdi patlatıldığını, yerinde yaptığımız incelemede bunun tekrar ortaya çıktığını görüyoruz. Yine önemli bir husus var burada. Çözüm süreci döneminde birçok karakol kapatıldı. Bu kapatılan karakolların bir kısmı Iğdır'daydı. Özellikle Tuzluca ilçemizdeki karakolların kapatılmasıyla PKK'nın adeta önü açılmış oldu. Ermenistan bugün PKK için ikinci Kandil konumundadır. Ağrı Dağı-Ermenistan hattı PKK tehdidi altındadır. Son dönemlerde özellikle eylemlere baktığımızda, TIR yakmaların bir sebebi de, yollardaki güvenliği tehlike altına almak ve rahatça o yollara bomba döşemek içindir. Ama Iğdır'da yollara döşenen bombalar yakın tarihte döşenen bombalar değil. PKK'nın Ermenistan'ı ikinci Kandil olarak belirlemesi, bunun için Iğdır'ın terörize edilmesi, Türkiye'de üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu. Ermenistan-Türkiye sınırında yaşayan vatandaşlarımızdan ihbarlar almaya başladık. Sınır köylerinden arkadaşlarımız beni arayarak 'Bu gece şu kadar kişi geçti.' diyor."

"KİMSE IĞDIR ÜZERİNDEN HESAP YAPMASIN"

Iğdır halkının şehidine, devletine, polisine sahip çıktığına işaret eden Sinan Oğan, "Her ne olursa olsun hiç kimse Iğdır üzerine hesap yapmasın. Hiç kimse hayalindeki Kürdistanı Ermenistan'a bağlama hayali kurmasın. Iğdır halkı buna müsaade etmeyecektir. Bu provokasyonlar başka illerde fazla etki etmeyebilir. Ancak nüfus dengesi dikkate alındığında Iğdır'da yapılabilecek herhangi bir provokasyonun çok tehlikeli sonuçları olabilir. Ben Iğdır halkına sağduyusu için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinan Oğan: Ermenistan, PKK İçin İkinci Kandil Konumundadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Iğdırlı: Polise moral vermek sinana kalmışsa vay halimize!! 4 38 Yanıtla
  • ALİ OĞLU ALİ: DOGRU ZATEN PKK NIN ELEBAŞLARI SİYSİ KANADI HDP ERMENİDİR. 39 3 Yanıtla
  • Ali: Pkk ermeni topluluğudur kürtle alakası yoktur lütfen bu gerçeği var gücümüzle yayalım 31 5 Yanıtla
  • Asi: Kendini Iğdır ın sahibi sanıyor 5 27 Yanıtla
  • insan: aynen doğru belkide birınci kandıl dir ermenistan kim bilir 26 2 Yanıtla
  • : o senin ığdır halkı nereden geldiğini unutmasın 1 25 Yanıtla
  • Vatan hainleri için yaşasın cehennem: Ermeni pkk hdp beraber aynı amaç için hareket ediyor bunu bilmiyenmi var, bunu bilmeyen, bize barış özgürlük özerklik getirecek diye bekleyen ve destek veren kendi askerini polisinin şehit olmasına sebep cehennemliklerdir. 10 0 Yanıtla

Advertisement