Sındırgı'da Kurtuluş ve Festival Coşkusu Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'da Kurtuluş ve Festival Coşkusu Yaşandı

Sındırgı\'da Kurtuluş ve Festival Coşkusu Yaşandı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, etkinliklerle kutlandı.

04.09.2014 08:48  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumundan sonra protokol üyeleri Yağcıbedir Mehteran Takımıyla birlikte Kapalı Pazar yerindeki etkinliklere katıldı. Kutlama etkinlikleri mehtaran gösterisi ile devam etti. Açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaptı.
Sındırgı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılını kutlayarak sözlerine başladı. Yavaş, "Kutsal olan dinimiz, kutsal olan bayrağımız adına bağımsızlık mücadelesi bu memlekette hep var olmuştur, var olacaktır. O yiğit insanların memleketi Yağcıbedir diyarı Sındırgı'dır." dedi.

Yıllar önce kurtuluş mücadelesi gerektiren durumlara nasıl gelindiğini anlatan Yavaş, "Hiç birşey kendiliğinden olmaz. Önce bazı hastalıklar o topluma girer, sonra birlik ve beraberlik bozulur. İçimizden bazı hainler ya da başkalarına uyanlar çıkar. İşte o zaman düşmanın o topluma girmesi kolaylaşır. Bizlerin de her an bir ve beraber olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Mücadele şeklinin artık kılıç kalkanla olmadığını ifade eden Sındırgı Belediye Başkan Ekrem Yavaş, "Mücadele artık ekonomiyle, kültürle, sosyal alanlarla gerçekleşiyor. Kendini her alanda iyi yetiştirmiş bir nesil geleceğe daha güvenle bakar" dedi.

Hükümetin yaptığı icraatler ile yeni Türkiye'nin emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık eski Türkiye yok. Bizler de Sındırgı olarak, kalkınmak için ne gerekiyorsa kendimizi ona göre hazırlamamız gerekiyor. İşte bu yüzden, ekonomimizin daha da iyileşmesi için, jeo termal ısıtma ile sıcak su hayali artık gerçekleşiyor. Şu anda çalışmalar tamamlandı. Seracılıkla ekonomik olarak bir rahatlama yaşanacak. Bunları yaparken Sındırgı'daki termal otellerin sayısını artırmak lazım. İşte bu otellere gelecek olan insanların sayısı da bu yol ile çözülür. İnşallah bu sene Sındırgı çevre yolunun yapımına başlanacak. Daha iyi yarınlara hazırlamak hepimizin görevi. Belediye olarak her şeyi yapmaya hazırız. Rabbim öyle bir memleket vermiş ki, 2 tane termal kaynağı var. Halısı ilmek ilmek... Her nesilde bir hikayesi olan Yağcıbedir halısı, dünyaya mâl olmuş bir Sındırgımız var. Bugün hem kurtuluş günümüzü, hem de Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri'nin 16'ncısını kutluyoruz. Katılanlara teşekkür ediyorum. Bugün tek başımıza değiliz. Bir çok kanalda festivalimiz naklen yayınlanıyor. Sındırgı artık dünyada da tanınan bir ilçe oldu" dedi.

Yavaş'ın konuşması sonrası Ritmin Dansı Grubu 'Kurtuluş mizanseni'ni sundu. Daha sonra sırasıyla Bulgaristan, Kazakistan ve Sibirya Şor Türkleri folklor ekipleri gösteri yaptı ve Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri'nin açılış kurdelesi kesildi. Protokol mensupları keşkek yedi. Kaymakam Hüseyin Çelik, Başkan Ekrem Yavaş ve Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ile birlikte keşkek döverek, folklor gösterisini izledi. Protokol mensupları son olarak papalı pazar yerine kurulan stantları gezdi.
Belediye önündeki kapalı pazar yerinde başlayan şenlik mehteran gösterisi ile start aldı. Şenliğe Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile ve çok sayıda yetkilili ve vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'da Kurtuluş ve Festival Coşkusu Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement