Sınırda Bir Uzman Çavuş Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Sınırda Bir Uzman Çavuş Yaralandı

Suriye'den Türkiye'ye yasadışı geçiş yapmak isteyen bir grup, askerleri taşladı. Bir uzman çavuş yaralandı.

02.08.2014 14:50  Güncelleme: 15:30

Suriye'den Türkiye'ye yasadışı geçiş yapmak isteyen bir grup sınırda görevli askerler tarafından engellendi. Söz konusu şahısları Kilis'e götürmek için sınırda bekleyen 15 kişilik başka bir grup ise sınırda görevli askerleri taşlarken 1 uzman çavuş yaralandı.

"DUR" İKAZINA UYMADILAR

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kilis 1'inci Hudut Alay Komutanlığı unsurlarınca Suriye topraklarından hudut hattına yaklaşan 30-40 kişilik bir grubun tespit edildiği ve hudut unsurları tarafından yapılan dur ikazına uymayan şahıslar Suriye istikametine kaçtığı bildirildi.

ASKERİ TAŞLADILAR: 1 UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Açıklamada, yasa dışı hudut geçişi yapmaya çalışan söz konusu şahısları, hududun Türkiye tarafında karşılayarak para karşılığı Kilis'e götürmek için beklediği değerlendirilen 15 kişilik bir grubun, hudut unsuruna taşlı saldırıda bulunduğu, atılan taşlardan bir uzman çavuşun hafif şekilde yaralandığı bir askeri araçta da maddi hasar meydana geldiği kaydedildi. Olaylara karışan 2 kişi gözaltına alındı.

SINIRDA 10 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA KAÇAK BORU HATTI

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bir diğer açıklamada ise Hatay'a bağlı Hacıpaşa ve Kıyıgören Hudut Karakolu sorumluluk sahalarında, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan toplam 10 bin 350 metre boru hattı ve Asi Nehri üzerinde yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetinde kullanılan yedi adet salın tespit edildiği belirtildi. Söz konusu boru hattı ve 7 sal Altınözü Cumhuriyet savcılığının talimatı ile imha edildi.

Sınırda Bir Uzman Çavuş Yaralandı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sınırda Bir Uzman Çavuş Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • orjinal: sınırda taş atanlar gitsin işid. e atsın:israilin taktigini uygulayın sınır ihlali varsa kendinizi savunmak için vurun. 23 4 Yanıtla
  • trabzon: aman ha zarar vermeyin size olsun çözüm sürecine birşey olmasın 9 3 Yanıtla

Advertisement