Sinop'ta "1 Etli Kazan Pilav Şenliği Şenliği" - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta "1 Etli Kazan Pilav Şenliği Şenliği"

Sinop'ta Balkan Halkları ve Mübadele Derneği tarafından 1. Etli Kazan Pilav Şenliği düzenlendi.

31.05.2015 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta Balkan Halkları ve Mübadele Derneği tarafından 1. Etli Kazan Pilav Şenliği düzenlendi.

Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneğince Sinop Orman İşletme Tesisleri Bahçeler mevkisinde düzenlenen şenlikte, Bafra Sürmeli köyü folklor ekibi Selanik yöresine ait oyunlar oynadı, şarkılar ve türküler söyledi.

Etkinliğe katılan vatandaşlara Balkan Türklerinin kültürüne has kazanlarda pişirilmiş etli pilav, lokma tatlısı ve ayran ikramında bulunuldu.

Yönetim Kurulu olarak 1 aydır bu konuda hazırlıklar yaptıklarını ve  etkinliğin bir şenlik havasında gerçekleştiğini belirten Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği Başkanı Kenan Aral, "Etkinliğe Samsun, Bafra, Alaçam, Yakakent, Tekkeköy, Gerze ve Ayancık ve diğer ilçe ve köylerimizden çok sayıda dernek başkanı ve yöneticiler katıldı. Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz 1. Etli Kazan Pilav Şenliği'nin amacı 2. ve 3. kuşak mübadiller olarak geçmişimizle kültürel bağlarımızı koparmamak, örf, adet gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak" dedi.

Şenliğe katılan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya bu tür etkinliklerin ülkenin zenginliği olduğunu belirterek, "Bu tür etkinlikler ülkemizin zenginliği ama Sinop'un bir ayrı zenginliği. Çok güzel organizasyonlar. Türkiye neyse Sinop da o. Kürt'ü  Çerkez'i, Laz'ı, Boşnak'ı, Mubadil'i hepsi bir arada birlikte, birlik beraberlik içinde. Onlarla birlikte olmak bu ortamları paylaşmak bizim için çok güzel, gurur verici. Ben hep dua ediyorum. Allah Sinop'umuzun da ülkemizin de birliğini, dirliğini bozmadan muhabbetini artırsın. İnşallah bütün vatandaşlarımızın Sinop'taki bu dostluk, güzellik ortamı tüm ülkemizde de yayılsın" diye konuştu.

Şenliğe, CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül, kamu kurumu müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta '1 Etli Kazan Pilav Şenliği Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement