Şırnak Hdp Şırnak Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Hdp Şırnak Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Şırnak Hdp Şırnak Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Hdp Şırnak Milletvekilleri, Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encü ve Aycan İrmez, adliye binasına giderek mazbatalarını aldı.

16.06.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Şırnak Milletvekilleri, Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encü ve Aycan İrmez, adliye binasına giderek mazbatalarını aldı.7 Haziran'da genel seçimlerinde HDP'den Şırnak Milletvekili seçilen Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encü ve avukat Aycan İrmez, bugün öğlen saatlerinde adliye binasına giderek mazbatalarını Ağır Ceza Reisi Mehmet Demir'den aldı. Mazbatalarını aldıktan sonra adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Faysal Sarıyıldız, Şırnak'ta kullanılan oyların yüzde 85'ini aldıklarını belirterek, şöyle dedi: "Biz Şırnak'ta 4 milletvekili arkadaş ile birlikte mazbatalarımızı aldık. Şırnak ve Botan bölgesinde partimiz büyük bir zafer elde etti. Kullanılan oyların yüzde 85'ini aldık. Bu ne anlama geliyor? Tüm halkımızın aslında bizim siyasi görüşümüz etrafında bir araya geldiği anlamına geliyor. Bizim mücadelemiz, bu topraklarda eşit, özgür bir yaşamın tesis edilmesi için yıllardır bir mücadele geleneğimiz vardı. Bu çizgi Ortadoğu'da her gün bir başarıya imza atıyor. Dün de Suriye'deki Telabyad şehri çetelerden, dünyanın belki ve yüzyılımızın en vandal, en soysuz olan İŞİD'ten temizlendi. Dileriz ki, Türkiye'de büyük bir darbe alan iktidar, bu ülkede kaosu derinleştiremez. Bir an önce siyasal alan açık tutulur ve bu ülke, insanlarımızın hak etmediği günlerle karşı karşıya gelmez. Bir koalisyonla bu ülkenin, bu hükümetin en temel sorunları, demokratik yöntemlerle çözülebilir. Ama öyle anlaşılıyor ki, mevcut siyasal iktidarın buna çok fazla meyilli olmadığı ortada. Demokratik mücadelemizle siyasal iktidarın zorunlu da olsa bu çizgiye çekilebilceği inancımızla tüm halkımızın bu değerli katkılarından dolayı selamlıyoruz."

28 Aralık 2011 tarihinde Uludere sınır kesiminde düzenlenen hava hava operasyonunda ölen 34 kişi içindekardeşi de bulunan HDP'den milletvekili seçilen Ferhat Encü de, olayın ardından yaşanan hukuksuzluğun hesabını soracağını söyledi. Encü, "Meclise ilk girdiğimizde partimin ilkelerini savunup, ardından, biliyorsunuz ben de Roboski katliamından kaynaklı, Roboski'nin hesabını sormaya yönelik bir çalışma yürüteceğim. Ancak sadece bunu değil, Türkiye'deki bütün hukuksuzlukların hesabını da soracağım" diye konuştu.

Mazbatalarını alan HDP'li milletvekilleri, adliye binası önünde toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Hdp Şırnak Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement