Şırnak'ta Terör Örgütü Mensuplarının Taciz Ateşine Karşılık Verildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Terör Örgütü Mensuplarının Taciz Ateşine Karşılık Verildi

Şırnak\'ta Terör Örgütü Mensuplarının Taciz Ateşine Karşılık Verildi

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının Şırnak'ta açtığı taciz ateşlerine karşılık verildiğini açıkladı.

28.09.2014 14:32  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından 17.05- 17.40 saatlerinde, Şırnak'ın Uludere-Gülyazı Beyaz Tepe Üs Bölgesine ve bölgede yol yapımında çalışan iş makinelerine hududun Irak tarafından taciz ateşi açıldığı kaydedildi.

Açılan taciz ateşlerine, Beyaz Tepe Üs Bölgesinde, Düğün Dağı Üs Bölgesinde ve Gülyazı Ana Üs Bölgesinde bulunan unsurlar tarafından anında karşılık verildiği belirtilerek yapılan karşı ateşleri müteakip taciz ateşleri kesildiği ve olayda, herhangi bir hasar veya zayiat meydana gelmediği bildirildi.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT SİLAHLI SALDIRI DÜZENLEDİ

Elektrik arızasını onarmak maksadıyla Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesi Taşburun köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Yazlık köyüne intikal eden onarım ekibine ve refakat eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensubu 5-6 kişilik bir grup terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Silahlı saldırıya Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) üzerindeki makineli tüfekle derhal karşılık verilmiş, açılan karşı ateş üzerine, silahlı saldırı sona ermiş ve anılan bölücü terör örgütü mensupları olay yerinden kaçmıştır.

Silahlı saldırı olayında; bakım ekibinde görevli bir elektrik teknisyeni hafif şekilde yaralanmış olup, ekibi taşıyan kamyonetin motor kısmına mermi isabet etmiş ve çıkan yangında araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Bakım ekibine refakat eden TTZA ise isabet eden mermi nedeniyle hasar görmüştür. Iğdır Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla, olay hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."

YEDİ TERÖRİST TESLİM OLDU

Bölücü terör örgütü yedi teröristin, Şırnak'ta silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldukları belirtildi.

TÜRK BAYRAĞI YAKILDI

Kimliği belirlenen bir kişi tarafından, Şanlıurfa Viranşehir Devlet Hastanesi girişindeki Türk Bayrağının yakıldığı kaydedilerek olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Terör Örgütü Mensuplarının Taciz Ateşine Karşılık Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement