Şırnak'ta Yaz Ortasında Karla Mücadele Çalışması - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Yaz Ortasında Karla Mücadele Çalışması

Şırnak\'ta Yaz Ortasında Karla Mücadele Çalışması

Şırnak'ta yaz mevsimine rağmen yaylalarda yaklaşık 3 metre kalınlıkta olan kardan kapanan yollar, ekipler tarafından açılmaya çalışılıyor.

27.06.2013 12:26  Güncelleme: 12:34

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nde yaz mevsimine rağmen yaylalarda yaklaşık 3 metre kalınlıkta olan kardan kapanan yollar, ekipler tarafından açılmaya çalışılıyor. Şenoba Beldesi'nde 30 yıldır terör yüzünden çıkılamayan 2 bin 500 metre yükseklikteki Mehrina yaylasının kardan kapalı olan yollarını açmak için İl Özel İdaresi ekipleri 4 gündür çalışıyor.

Çözüm süreci ile birlikte silahlı PKK unsurlarının çekilmesiyle, yıllardır çıkılamayan dağ ve yaylalara da vatandaşlar gitmeye başladı. Ancak yaz mevsimine rağmen halen bazı yaylalarda kalınlığı 3 metreye ulaşan karın erimediği görüldü. Uludere İlçesine bağlı Şenoba Beldesi'nde 2 bin 500 metre yüksekliğindeki Mehrina yaylasına çıkmak isteyen vatandaşları kardan kapalı yollar durdururken; il özel idaresi ekipleri kardan kapanan yolları açmak için çalışmalara başladı. Karla mücadele çalışması hakkında bilgi veren Şırnak İl Özel İdaresi Uludere Şefi Abdulkerim Ürün, Haziran ayın sonu olmasına rağmen Şenobalıların kar nedeniyle hala yaylalarına çıkamadıklarını belirterek, "Bizim karla mücadele çalışmamız devam ediyor. Yolların temizlenmesiyle birlikte artık vatandaşlarımız rahat bir şekilde yaylalarına çıkabilecek. 4 gündür çalışmalarımız devam ediyor araçlar yaylalara çıkamıyor. Yolların açılmasıyla birlikte artık rahat bir şekilde vatandaşlar çıkabilecek. Karın yüksekliği yaklaşık 3 metre var. Amacımız çözüm süreciyle birlikte vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yaylarına çıkabilmeleridir. Buraya ilk olarak biz geliyoruz, çözüm süreci olmasaydı belki böyle rahat bir şekilde çıkamazdık" dedi. Ekiplerin yayla yolundaki karla mücedele çalışmaları 4 gündür devam ederken, vatandaşlar 30 yıldan bu yana ilk kez araçları ile çıkacakları yaylanın yolunu açan ekiplere teşükkür etti. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Yaz Ortasında Karla Mücadele Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement