Şırnak Valiliği Önünde Roboski Eylemi - Son Dakika
Güncel

Şırnak Valiliği Önünde Roboski Eylemi

Şırnak Valiliği Önünde Roboski Eylemi

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde,savaş uçaklarının bombardımanında ölen 34 kişinin yakınları,Şırnak Valiliği önünde açıklama yaparak olayın faillerinin bulunmasını istedi.

28.09.2014 17:07  Güncelleme: 10:21

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde, 28 Aralık 2011 tarihinde sınırda savaş uçaklarının bombardımanında ölen 34 kişinin yakınları, her ayın 28'inde olduğu gibi bugün de Şırnak Valiliği önünde açıklama yaparak olayın faillerinin bulunmasını istedi.

Valilik önüne gelen aileler, bombardımanda ölen çocuklarının fotoğrafları ile üzerinde, 'Roboski katliamını katillerine hatırlatmak için her ayın 28'inde failler yargılansın diyeceğiz' ve 'Adalet yükün temelidir, katır sırtında taşınan cansız bedenler unutulmadı' yazılı pankartlar taşıdı. Burada konuşan İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal, Şengal'de katliamdan koçanların Ortasu (Roboski) üzerinden Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Uysal, "Burada barındılar, Roboskililer kendi sıkıntılarını kendi dertlerini unutup bu insanların sıkıntıları ile ilgilendiler. Geçen ay ve ondan önceki ay biz burada toplanmadıysak biz orada Roboskililer, Şengal'den gelen kardeşlerimize yardım etmek amacı ile buraya gelemediler. Kendi acılarını unutup başka insanların acıları ile ilgilendiler. Şengal'de katliam yapan uluslararası güçler bugün Kobani'de aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Aileler adına konuşan Ferhat Encü ise, bugün 34 kişinin yaşamını yitirmesinin üzerinden 33 ay geçmesine rağmen en ufak adım atılmadığını ifade ederek şöyle dedi:

"Dava, şu an Anayasa Mahkemesi'ndedir. Failler ortaya çıkarılmıyor. Belli olan failler bugüne kadar ortaya çıkarılmamıştır. Failler yargılanmadığı gibi, biz ailelerin acılarımızı yaşamamıza izin verilmiyor. Çocuklarımızın ölümümün 1000 gününde sınırda 34 karanfil bırakmak istedik engellendik. Bize karşı gaz bombasıyla taşlarla üzerimize saldırmaya çalıştılar. Biz bugün vesilesiyle bu zihniyeti kınıyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardında bombardımanda yaşamını yitiren Selahattin Encü'nün kız kardeşi Özlem Encü, ağabeyinin hayat hikayesini okudu. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Valiliği Önünde Roboski Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement