Slovenya Büyükelçisi Dr. Mılan Jazbec Gümüşhane'de - Son Dakika
Yerel

Slovenya Büyükelçisi Dr. Mılan Jazbec Gümüşhane'de

Slovenya Büyükelçisi Dr. Mılan Jazbec Gümüşhane\'de

Slovenya Türkiye Büyükelçisi Dr.

25.06.2013 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Slovenya Türkiye Büyükelçisi Dr. Milan Jazbec ve Doğu Karadeniz Slovenya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Ahmet Ercan Erdoğdu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane'ye geldi.

Jazbec ve Erdoğdu ilk olarak Gümüşhane Valiliğini ziyaret ettikten sonra Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Üyeleri ile buluştu.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elbeyi Gergin, Jazbec'i GTSO mensupları adına ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin Türkiye ile Slovenya Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine vesile olması dileğinde bulunan Gergin, "Slovenya Ticaret Odaları temsilcilerini de ülkemizde, ilimizde ve odamızda ağırlamak, ticari ilişkilerin ve ürünlerimizin karşılıklı tanıtımını yaparak ticari potansiyeli geliştirmek ve ilimizin var olan turizm potansiyelinin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz." dedi.

Slovenya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Dr. Milan Jazbec ise 25 Haziran'ın Slovenya'nın Milli Günü olduğunu ve bu özel günde Gümüşhane'de ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında olmanın kendisi için çok önemli olduğunu belirtti.

Dr. Milan Jazbec ikili ilişkilerin geliştirilmesi için bu tür ziyaretlerin önemine vurgu yaparak, Gümüşhane'de ki Karaca Mağarasına benzer bir mağaranın kendi ülkelerinde de olduğunu ve Gümüşhane'nin turizm potansiyeli ile bu tür ilişkilerin geliştirileceğinin göstergesi olduğunu belirtti. Jazbec, tarihi ipekyolu üzerinde yer alan Gümüşhane'nin turizm potansiyeli, tarım, tekstil ve diğer sektörlerde bulunacak ortak noktalarda ticaret hacminin geliştirilebileceğini kaydetti.

GTSO ziyaretinin ardından Gümüşhane Üniversitesini ziyaret ederek Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın'la görüşen Dr. Milan Jazbec, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi tarafından tarihi Balyemez Konağında verilen yemekte, Vali Vekili Cahit Karatepe, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, İl Genel Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elbeyi Gergin, Meclis Başkanı Sebahattin Uçar, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Ceylan, Muammaer Gürmen, Meclis üyeleri Adem Köse, Ali Şişman, Kamuran Gündüz, Disiplin Kurulu Üyesi Nizamettin Aydın, Genel Sekreter Lütfi Kılıç, Genç Girişimcileri Kurulu Üyesi Yaşar Köse, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ve işadamları ile buluştu.

Yemeğin ardından şehri ziyareti anısına Büyükelçi Dr. Milan Jazbec ve Fahri Konsolos Ahmet Ercan Erdoğdu'ya plaket verilmesinin ardından program sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Slovenya Büyükelçisi Dr. Mılan Jazbec Gümüşhane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement