Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Soma'daki maden kazası nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği'ndeki konser ve eğlence etkinlikleri iptal edildi.

14.05.2014 12:43

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazası nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi  (SDÜ) Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği'ndeki konser ve eğlence etkinlikleri iptal edildi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün başlaması planlanan 17. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenecek eğlence ve konserlerin iptal edildiğini açıkladı.

İbicioğlu, Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türkiye'ye başsağlığı temennisinde bulundu. İbicioğlu, "En büyük dileğimiz mahsur kalanların sağlıkla kurtarılması. Hepimiz yastayız. Bu yüzden 17 yıldır düzenlenen bahar şenliğinin eğlence boyutunu iptal ettik. Bilimsel projelerin sergilendiği Proje Pazarı ise devam edecek" dedi.

SDÜ 17. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında bugün gerçekleştirilmesi planlanan Bengü, Kubat, Beyazıt Öztürk, Hayko Cepkin'den oluşan Konser Eti Fest ile Kırgız Karatay Devlet Halk Oyunları gösterisi, 15 Mayıs'taki Yüksek Sadakat konseri ve modern dans gösterisi ile 16 Mayıs'taki Murat Göğebakan ve Göksel konserleri iptal edildi.

Şenlik kapsamında düzenlenen Proje Pazarı'nın açılışını Isparta Valisi Vahdettin Özkan ile yapan Rektör İbicioğlu, üreten ve girişimci bir üniversite olmanın gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Proje Pazarı'nda 600'e yakın projenin sergilendiğini ifade eden İbicioğlu "Dünyanın proje üssü haline gelmek, projenin Oscar'larını burada dağıtalım istiyoruz" şeklinde konuştu. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement